Naslovnica Vijesti Sisak Objavljena slikovnica “Sisak u našim koracima”

Objavljena slikovnica “Sisak u našim koracima”

„Sisak u mojim koracima“ naslov je nedavno objavljene slikovnice koja je rezultat suradnje Ekonomske škole Sisak i OŠ Ivana Kukuljevića Sisak.

Ana Bošković i Sanja Bužimkić, knjižničarke ovih dvaju škola, surađivale su na projektu Parkovi Siska – zelena pluća grada: namjera je bila istražiti povijest parkova i perivoja Siska i zabilježiti je na djeci i mladima zanimljiv i edukativni način.

Mladi knjižničariEkonomske (Martina Culjaga, Gabrijela Mitar, Marija Pucović, Monika Vujaković, Igor Žarković, Stjepan Žugaj, Sara Markulin); učenici Marina Đurić, Lea Lara Papeš, Ana Gućanac, Sara Potkonjak te Marija Zagorac, učiteljica Likovne kulture OŠ Ivana Kukuljevića Sisak prikupljali su podatke, materijale, fotografirali zelene površine Siska i ilustrirali svoje literarne radove.

Kao rezultat ove lijepe i kreativne suradnje uz potporu Grada Siska,nedavno je objavljena, uz financijsku potporu Grada Siska, slikovnica „Sisak u mojim koracima“.

Zasad je Projekt predstavljen u Gradskome muzeju Sisak, a slijedi promocija slikovnice, kako bi se približila sugrađanima, posebice onima najmlađima i zaljubljenicima u prirodne ljepote našega grada i kraja.Kako slikovnica ima i ekološku notu, primjer je dobre prakse buđenja svijesti o potrebi zaštite prirodnih ljepota Sisačko-moslavačke županije.

© Sanja Bužimkić 2019.
Fotografije: Gradski muzej Sisak i učenici

Komentirajte