Naslovnica Vijesti Sisak MOST o reakcijama na sjednicu Gradskog cijeća

MOST o reakcijama na sjednicu Gradskog cijeća

Sisački Most obratio se javnosti priopćenje nakon što je jednoglasno u Gradskom vijeću izglasan zaključak protivljenja namjeri Rijekatanka da u Novom Pračnu radi postrojenje za obradu opasnog i neopasnog otpada.

“Temeljem jednoglasno donešenog zaključka o zabrani obrade i zbrinjavanja opasnog i neopasnog otpada u neposrednoj blizini gradskih naselja i četvrti u Gradu Sisku, u ime predlagatelja, GO Most Sisak i u svoje osobno ime, zahvaljujem svim sudionicima u raspravi, predstavnicima građanske inicijative Siščani ne žele biti Smetlišćani, stručnjacima, kao i predstavnicima izvršne vlasti na državnoj, županijskoj i gradskoj razini, koji su svojim raspravama dali doprinos rasvjetljavanju i rješavanju ovog problema koji je od vitalnog značaja za naše sugrađane i našu djecu.
Zahvaljujem također, i kolegicama i kolegama vijećnicima svih političkih opcija koji su jednoglasno donijeli ovaj zaključak i na taj način dokazali da su im potrebe naših sugrađana iznad parcijalnih, političkih interesa pojedinih stranaka. Pozivam sve kolegice i kolege vijećnike da u okviru svojih mogućnosti na državnoj, županijskoj i gradskoj razini podupru ovaj zaključak i pripomognu njegovoj provedbi.

Kao predlagatelji željeli smo, na ovom vrlo konkretnom slučaju, postići upravo ovakvo jedinstvo i konsenzus svih političkih predstavnika odgovornih za ovaj Grad u čemu smo, na naše veliko zadovoljstvo, uspjeli. Ako je to populizam, politička podvala ili prikupljanje „jeftinih političkih poena“, prihvaćamo tu kritiku.” – stoji u priopćenju kojeg je potpisao Predrag Sekulić, koordinator GO Most NL Sisak.

Komentirajte