Naslovnica Vijesti Sisak Odlučeno o ovogodišnjim dobitnicima Nagrada Grada Siska

Odlučeno o ovogodišnjim dobitnicima Nagrada Grada Siska

Gradsko vijeće Grada Siska na 11. sjednici potvrdilo je prijedloge Odbora za javna priznanja Grada Siska o dodjeli javnih priznanja koja će istaknutim građanima biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Siska.

Nagrada Grada Siska za životno djelo dodjeljuje se Josipu Severu – posthumno u području književnosti.

Dobitnici Godišnjih nagrada su Miroslav Arbutina Arbe za osobite rezultate u djelovanju na području kulture te Josip Mrgan za osobite rezultate u revitalizaciji atletskog kluba, uspostavi jedinstvenog registra djece i mladih za praćenje psihofizičkog i sportskog razvoja s ciljem zdravije i sretnije djece i roditelja.

Pohvala Grada Siska za osobite rezultate u djelovanju na području zaštite zdravlja ljudi dodijelit će se dr. Dejanu Čanku i timu Osnovne škole „Braća Bobetko“ kojeg čine Gabrijela Jozić, Sara Tatić, Ema Tatić i Sara Terman u području tehničke kulture –robotike.

Bit će dodijeljene četiri Zahvalnice Grada Siska i to Zdravku Dužiću za osobite zasluge u zalaganju za očuvanje Ina Rafinerije nafte Sisak, Marijani Milas za osobite zasluge na području likovne umjetnosti, Nerminu Kurtoviću Eki kao organizatoru sisačke olimpijade, za promociju bavljenja sportom, humanitarni rad i brigu za sugrađane te Ivici Kukoleči za osobite zasluge na području sporta.

Komentirajte