1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Oporba traži smjenu ravnatelja ŠRC-a Maria Stipkova

- Marketing-spot_imgspot_img

Klub vijećnika HDZ, HSLS, HKS u sisačkom Gradskom vijeću uputio je Upravnom vijeću ŠRC-a Sisak zahtjev za žurnom smjenom ravnatelja ŠRC-a Maria Stipkova, a vezano uz navode o kojima su ih, ističe se u priopćenju, “informirali zabrinuti građani te zaposlenici ŠRC-a”.

“Od članova Upravnog vijeća tražimo da se javno očituju da li je prlikom kreiranja uvjeta natječaja za izbor ravnatelja učinjeno nekoliko propusta, a odnose se na uvjete strogo propisane Statutom ŠRC-a. Prilikom utvrđivanja teksta natječaja dodano je da kandidati moraju imati radno iskustvo na poslovima vezanim uz sport, ali nije navedeno s kojim stupnjem obrazovanja. Gospodin Stipkov iz Kaštela navodno je bio odbojkaški trener no s fakultetskim obrazovanjem nema radnog iskustva na poslovima vezanim uz sport.” – sitiče se u priopćenju Kluba vijećnika koji dodaju i kako je već u prvoj godini mandata navedenog ravnatelja, račun ŠRC-a u minusu je u iznosu većem od 600.000,00 kuna.

“Zbog čega je nastao navedeni minus, u što su se uložila sredstva? Da li za kupnju šahovskih figura u iznosu cca 20.000, 00 kuna koje smo vidjeli kao ukras na njegovom stolu tijekom jedne televizijske emisije ili nabavke posebnih palmi s Jadrana?” – dodaje Klub vijećnika koji u Stipkove grijehe pobraja i odluku po kojoj su, doduše kratkotrajno, ulaznicu u ledenu dvoranu morali i plaćati roditelji u pratnji djece koji se ne kližu nego samo paze na djecu i što ranije nije bio slučaj. Ta je odluka ubrzo ukinuta.

“Još veći apsurd diskriminacije djece od strane kluba u kojem igraju je što članovi HK Siscie ne smiju trenirati na sisačkom ledu kojeg će otplaćivati njihovi roditelji nego na treninge idu u Zagreb, a utakmice igraju u Delnicama.” – napominje oporba u Gradskom vijeću koji postavljaju i pitanje navodne naplate zakupa Ledene dvorane od samo 10.000 kuna privatnoj firmi za organizaciju koncerta Hladog piva dok je sav prihod od ulaznica  otišao izvan blagajne ŠRC-a. Na istom koncertu, kazuju vijećnici koji smatraju da je 10.000 kuna mala cijena zakupa dvorane za koncert, pravo prodaje pića imala je također privatna tvrtka,

“Tražimo od članova Upravnog vijeća koji za svoj rad primaju mjesečnu naknadu iz sredstava koje uplaćujemo svi mi građani da preispitaju sve navode te nas o tome obavijeste, kao i širu javnost, budući da su navedeni odgovorne osobe koje su izabrale ravnatelja i kojima on redovito podnosi svoja izvješća, što znači da su članovi upravnog vijeća upoznati sa kompletnom situacijom koja se odvija u ŠRC-U.” – zaključuje priopćenje  Klub vijećnika HDZ, HSLS, HKS.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti