23.3 C
Sisak
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Besplatno na “Olgu i Linu” uz Svjetski dan kazališta u srijedu

- Marketing-spot_imgspot_img

Svjetski dan kazališta u srijedu, 27.3.2019. godine proslavit ćemo uz predstavu Gradskog kazališta Sisak “Olga i Lina” u Kazalištu 21 u 20 sati. Režiju potpisuje Silvije Vadla, a glume Antonia Šašo i Paola Slavica.

Pavao Pavličić je autor ove “punokrvne” obiteljske drame. Obiteljske jer su dvije protagonistice sestre rastrgane svim onim što ih čini sličnima a opet različitima, rastrgane obiteljskim naslijeđem, odnosima i žaljenjem za proteklim vremenom, za roditeljima, propuštenim (ili pak ostvarenim) prilikama. Drame jer su dvije sestre glumice, te teške profesije u kojima se žive na stotine tuđih života a možda vrlo rijetko svoj. I “punokrvne” jer punokrvna drama neće prevagnuti na jednu stranu, dati za pravo samo jednom liku već će shvatiti i opravdati (motivirati) akciju oba lika, pa još kad se radi o vječnim pitanjima nacionalne bliže i dalje prošlosti, kad se radi o patnjama ljudi u turbulentnim vremenima dramski konflikt može biti samo “punokrvan”. Pomalo zastrašujuća “izolacija” u obiteljskom stanu u Zagrebu, polovicom devedesetih godina prošlog (a tako dohvatljivog) stoljeća ističe jake emocije dviju sestara u vječitoj borbi za emocionalno naslijeđe.

Ulaz je besplatan a svoje ulaznice možete preuzeti na blagajni Doma kulture Kristalna kocka vedrine radnim danom od 14 do 20 sati a vikendom sat vremena prije projekcije odnosno programa.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti