Naslovnica Vijesti Predstavljen Tehničar za razvoj video igara – novi program Tehničke škole Sisak

Predstavljen Tehničar za razvoj video igara – novi program Tehničke škole Sisak

U Novskoj je predstavljen novi četverogodišnji kurikulum „Tehničar za razvoj video igara“ – prvi i jedini takav u Republici Hrvatskoj, koji će se provoditi u Tehničkoj školi Sisak.

„Napravili smo sve potrebne pripreme da ministarstvo i agencije mogu pristupiti vrednovanju tog programa i vjerujem da će u budućnosti, kroz godinu – dvije taj program zaživjeti. Gledajući razvoj digitalne tehnologije i informatike, to je svakako zanimanje koje će u budućnosti itekako biti cijenjeno. Čitav naš projekt kojim želimo postati županija sjedište gaming industrije, započeli smo onih najranijih dana, od naših najmlađih. Naime, u vrtiće smo uveli učenje engleskog jezika, ali na jedan način kojim se odmah potiču i razvijaju i određene informatičke sposobnosti. Drugi korak su edukacije u našim osnovnim i srednjim školama kroz koje želimo dobiti jedan broj naših mladih koji se žele baviti ovim poslom. Najznačajniji je korak izgradnja poduzetničkog inkubatora sa svim potrebnim sadržajima, sa svim potrebnim studijima i opremom. Osim toga cilj nam je omogućiti mladima koji se žele početi baviti ovim zanimanjem da to i učine. Grad Novska i Županija potiču start up tvrtke s iznosom od 150 tisuća kuna i mislim da je to jedan dovoljan iznos da mladi mogu pokrenuti svoj biznis“, rekao je župan Žinić.

Kurikulum za srednjoškolski obrazovni program Tehničar za razvoj video igara je u izradi i trenutno ga je izrađeno 70%, kazao je  ravnatelj Tehničke škole Sisak Davor Malović.

„Kurikulum je namijenjen učenicima koji su zainteresirani za izradu video igara. Njime bi trebali dobiti stručnjake za gaming industriju. Učenici su zainteresirani za tako nešto. Otkad su načuli da bi trebao biti otvoren taj smjer, stalno zovu. Plan je bio je da se krene od sljedeće školske godine. No, to ne ovisi o nama. Ministarstvo je to koje treba odobriti, a hoće li se to stići napraviti, još ne znamo. Što se tiče opreme i razreda, poznato je kako smo mi postali regionalni centar kompetentnosti i da smo dobili jako velika europska sredstva. S njima ćemo opremiti nekoliko praktikuma koji će biti namijenjeni gaming industriji“, istaknuo je Malović.

Komentirajte