0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Majuru 9 milijuna kuna za dva projekta

- Marketing-spot_imgspot_img

Dobrovoljno vatrogasno društvo Majur jedno je od tek sedam vatrogasnih društava koje je uspjelo povući novac iz europskog Fonda za ruralni razvoj, namijenjen opremanju i rekonstruiranju vatrogasnih domova i nabavi vatrogasne opreme.

DVD Majur je za rekonstrukciju i dogradnju te opremanje prostora Dobrovoljnog vatrogasnog društva dobio sedam milijuna kuna, a nakon provedenog javnog natječaj ugovor o izvođenju radova potpisan je s tvrtkom VENKA građenje iz Novske.

“Vlastitim sredstvima i vlastitim radom obnovili smo naš vatrogasni dom 1998. godine. Ovo je nabolji poklon kojeg smo mogli dobiti za 87. rođendan našeg društva. Vjerujem da ćemo ga upotrijebiti na najbolji mogući način i bit će najbolji i najljepši vatrogasni dom u cijeloj županiji. ” – rekao je Zdravko Bobetko, predsjednik DVD-a Majur.

Načelnica općine Majur Klementina Karanović potpisala je ugovor i o gradnji i opremanju Kulturnog centra u tom mjestu za što im je, iz istog fonda, odobreno 2,2 milijuna kuna. Ovim projektom uredit će se i opremiti zgrada Stare škole u Majuru u Kulturni centar gdje će se u prizemlju nalaziti Zavičajna zbirka, Spomen soba Domovinskog rata, prostorija za sastanke, radionice, predavanja, vježbe, te ured za udruge.

“Veliki projekt, veliki dan za ovu malu općinu. Ovom rekonstrukcijom dobivamo modernu zgradu i velike mogućnosti za rad svih udruga na području općine Majur, ali ja bih rekao i šire. I grada Hrvatska Kostajnica, općine Donji Kukuruzari, pa čak i općine Sunja, koji gravitiraju ovom području. Ovo će sigurno biti doprinos da neki mladi ljudi ili obitelji koje su planirale otići, ipak ostanu na ovom području.” – zaključio je prilikom potpisivanja ugovora župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti