Naslovnica Vijesti Sisak Izložba u povodu 60 godina Auto prometa Sisak

Izložba u povodu 60 godina Auto prometa Sisak

Na Autobusnom kolodvoru Sisak postavljena je, do 27. studenoga, prigodna izložba fotografija, u povodu 60 godina Auto prometa Sisak.

Na otvorenju izložbe predstavljena je i monografija u povodu ove značajne obljetnice čiji su autori Marina Matić i Darko Majić.

Utemeljenje Auto prometa Sisak potječe iz 1958. godine kada je Željezara Sisak osnovala poduzeće Željezara-Autosaobraćaj kako bi „vršio prijevoz putnika i robe sredstvima drumskog saobraćaja i vršenje auto-servisne službe“.

Lonja – Sisak – Zagreb – bila je prva autobusna linija sisačkog Auto prometa vožena 14.studenog 1958. godine, pa se na taj datum obilježava godišnjica ove sisačke prijevozničke tvrtke.

Najstarija fotografija na ovoj rođendanskoj izložbi datira još iz vremena početka tvrtke.

„Da bi organizirali izložbu fotografije su nam ustupili Gradski muzej Sisak, Državni arhiv u Sisku, Facebook stranica „Sisak kakav je bio nekad“, naši korisnici, a dio smo pronašli i u našem arhivu.“ – rekla je Marina Matić, voditeljica Odjela poslova zaštite okoliša, zdravlja i sigurnosti sisačkog Auto prometa i organizatorica izložbe.

Komentirajte