5 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Devićev “Na vodi” premijeru će imati na festivalu u Leipzigu

- Marketing-spot_imgspot_img

Dugometražni dokumentarni film redatelja i scenarista Gorana Devića “Na vodi” dio je međunarodne konkurencije 61. izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu koji se održava od 29. listopada do 4. studenog. Osim Devićevog djela koje će u Leipzigu doživjeti svoju svjetsku premijeru, na festival je uvršetno još šest hrvatskih naslova.

Na vodi je dokumentarni film Gorana Devića, nastao u produkciji kuće Petnaesta umjetnost te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Devićev uradak nalazi se u međunarodnom natjecateljskom programu DOK Leipzig festivala.

Osim Na vodi, koji će na njemačkom festivalu doživjeti svoju svjetsku premijeru, posjetitelji DOK Leipziga imat će prilike pogledati još šest hrvatskih naslova.

Dokumentarac “Na vodi” bavi se Siskom, Siščanima i Kupom… Obuhvaća nekoliko priča Siščana čiji su životi na neki način vezani uz rijeku Kupu. Film je stvaran šest godina. Trailer možete pogledati ovdje 

Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig osnovan je 1955. godine te je ujedno i najstariji festival na svijetu posvećen dokumentarnom filmu. Od samih svojih početaka DOK Leipzig organizira brojne programe posvećene kratkometražnim i dugometražnim filmovima ovih žanrova, regionalne fokuse, sadržaje povijesnog karaktera te master classeve kao i različita popratna događanja.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti