15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Gradsko vijeće bez kvoruma – razlog je neprihvaćanje prijedloga za dodjelu Plakete “Marijan Celjak”

Datum:

Marketing

Sjednica Gradskog vijeća u petak nije dovršena jer je prilikom izglasavanja dnevnog reda oporba napustila sjednicu, dok vladajući vijećnici nisu mogli osigurati kvorum jer su im nedostajala dva njihova vijećnika.

Nakon održanog aktualog sata oporbeni vijećnici su tražili da se na listu od osam imena koje su vladajući predložili za dodjelu Plakete Marijan Celjak-junak obrane Grada Siska u
Domovinskom ratu dodaju i ona Berislava Pavičića i Marijana Šokčevića, ali vladajući nisu htjeli podržati taj prijedlog pa je oporba iz protesta napustila sjednicu koja onda, zbog nedostatka kvoruma, nije mogla biti nastavljena.

Vladajući su za ovogodišnju dodjelu Plaketa predložili natporučnika Nikolu Furlana, 101. brigadu Zagreb, stožernog narednika Dražena Štrbenca, brigadira Sašu Smiljanića, satnika Željka Franića, bojnika Milana Ivaniševića, general bojnika Božu Budimira, pukovnika Ivicu Pandžu-Orkana te  posthumno časničkog namjesnika Osmana Muratagića.

Klub vijećnika HDZ – HSP AS – HSLS i HKS predložio je da se na tu listu dodaju Berislav Pavičić te Marijan Šokčević dok su još ranije na sjednici Odbora za javna priznanja predložili i poručnika Dubravka Pukšeca, koji uz Antu Živkovića, Antu Bobetka te Vladu Hodalja, nisu prihvaćeni. 

Vladajući nisu prihvatili te prijedloge uz objašnjenje kako se ove Plakete dodijeljuju svake godine u sklopu obilježavanja Dana branitelja grada Siska, pri čemu svake godine određeni broj zaslužnih dobiva ovo priznanje. To znači a će se nove Plakete dijeliti i narednih godina.

Nastavak sjednice zakazan je za 17. rujna, no obzirom su Plakete trebale biti uručene u ponedjeljak, na proslavi Dana branitelja Siska, ostaje nejasno kakva je sudbina i ovih devet prijedloga usvojenih na sjednici Odbora za javna priznanja, ali koji nisu prošli proceduru u Gradskom vijeću.

Možda vas zanima...

Kupljeno novo vozilo za hitnu, uskoro stižu još četiri

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od početka...

Cijeli idući tjedan pojačani nadzor brzine kretanja vozila

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe - ROADPOL,...

Sva vrtićka djeca pohađat će školu plivanja na gradskom bazenu

Na gradskom bazenu na Kontrobi traje škola plivanja za...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...