14 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Oporba o odgovorima gradonačelnice na njihova vijećnička pitanja

Datum:

Marketing

“Grad Sisak više neće financirati partije HDZ-ovaca u okviru Matice hrvatske niti poeziju ičije ljubavnice, odnosno buduće žene kao što je to bilo prije. Mogu se HDZ-ovci predstavljati kako god hoće, ali za kulturu i HDZ nema mjesta u istoj rečenici.” – stoji u odgovoru sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček na vijećnićko pitanje Tonke Jozić-Novinc (HDZ) zbog čega je gradonačelnica odlučila svega 12 posto sredstava udrugama u kulturi odobriti prema priejdlogu Kulturnog vijeća Grada Siska, a ostatak protivno tim prijedlozima. Naime, između ostalog, gradonačelnica je smanjila iznose koje je Kulturno vijećče predložilo Matici hrvatskoj Sisak.

“Ovo je samo jedan primjer odgovora gradonačelnice na naša vijećnićka pitanja u kojima ona ne daje odgovore nego pitanja koristi za promociju vlastitih ideoloških stavova, osobnog razmišljanja, predstavljanja osobne kulture, vrijeđanje medija , vijećnika i zaposlenika.” – rekao je na  tiskovnoj konferenciji predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak, istaknuvši i odgovor na pitanje o nestalom “višku” u gradskom proračunu s kojim se gradonačelnica na početku 2017. godine hvalila, da bi u konačnici proračun završio s manjkom.

Odgovor na to pitanje je glasio:”Obzirom na dosadašnje iskustvo hrvatskih građana, trag “para” obično vodi u HDZ te predlažem da pitanje postavite svojim dalićkama, šavorićima i premijeru”.

“Osim što ne dobijamo odgovore na svoja konkretna pitanja čime su vijećnici onemogućeni u radu, gradonačelnica za manjak u svom proračunu okrivljuje stranku koja pet godina ne vlada Siskom.” – dodao je Celjak, a prenosi Večernji list.

Među odgovorima na pitanja s prošle sjednice Gradskog vijeća je i ono o razlozima zabrane ulaska novianru HTV-a na sjednicu, u kojem gradonačelnica kazuje da je taj novinar ometao tijek prethodne sjednice, mada on na toj sjednici uopće nije ni sudjelovao.

Oporba će, kako bi dobili odgovor na neka ključna pitanja, na sjednicu Vijeća uputiti prijedlog točke dnevnog reda po kojem bi se obvezalo gradonačelnicu da vijećnicima dostavi izvješće o troškovima i rokovima završetka Ledene dvorane Sisak. Ona bi trebala biti zatvorena ove godine, a trošak gradnje je višestruko premašio prvotno planirane iznose.

Oporba će na Vijeću predložiti i odluku kojom bi se društveni domovi davali besplatno na korištenje stanovnicima koji žive na području mjesnih odbora gdje se domovi nalaze.

Možda vas zanima...

Kupljeno novo vozilo za hitnu, uskoro stižu još četiri

U Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije od početka...

Cijeli idući tjedan pojačani nadzor brzine kretanja vozila

U organizaciji mreže prometnih policija država Europe - ROADPOL,...

Sva vrtićka djeca pohađat će školu plivanja na gradskom bazenu

Na gradskom bazenu na Kontrobi traje škola plivanja za...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...