Naslovnica Vijesti Sisak Predstavljena prva halal kuharica u Hrvatskoj „Iz Nahline halal kuhinje“

Predstavljena prva halal kuharica u Hrvatskoj „Iz Nahline halal kuhinje“

Prvu halal kuharicu u Hrvatskoj „Iz Nahline halal kuhinje“ osmislile su i uredile djevojke i žene iz Vijeća žena Medžlisa Islamske zajednice Sisak „Nahla“.

„Jedan od glavnih razloga upuštanja u ovaj projekt bilo je podizanje svijesti o dobrobiti halal prehrane. Primijetile smo da prilikom pričanja o receptima često spominjemo i dodatne pogodnosti koje je to naše kuhanje proizvelo pa smo odlučile to staviti i na papir” – rekla je na promociji kuharice jedna od urednica prof. Zrinka Hafizović istaknuvši kako su ovom kuahricom željele afirmirati halal prehranu.

U kuharici je više od 80-ak recepata tradicionalne i moderne kuhinje, uz stručnu recenziju chefova Gorana Raguža i Nihada Mameledžiju.

“U kuharici se može naći širok izbor jela, od predjela do glavnih jela, od juha i tjestenina do ukusnih slastica, od okusa Orijenta do okusa Mediterana.“ – rekao je Mameldžija.

Recepti su prevedeni i na engleski jezik tako da će kuharica biti predstavljena i na Svjetskim halal kongresima, dok su prvi primjerci već poslani u Kuvajt. Sav prihod od njene prodaje bit će namijenjen izgradnji Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Komentirajte