Naslovnica Vijesti Sisak Kulinarska radionica pripreme voćne salate u OŠ Braća Bobetko

Kulinarska radionica pripreme voćne salate u OŠ Braća Bobetko

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ sklopu aktivnosti projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ organizirala je malu kulinarsku radionicu pripreme voćne salate za učenike 4. A razreda kojeg vodi učiteljica Ana Uzelac. Ovu aktivnosti prijavili su i Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije kao dio Nacionalne kampanje Živjeti zdravo.

U pripremi voćne salate sudjelovali su svi učenici koji su uz put učili o vitaminskim vrijednostima raznog voća. Uz svima poznatu jabuku i bananu, mnogi su se po prvi puta susreli s mangom koji je uz jagode privukao najviše pažnje učenika.

Kako je pojasnila voditeljica ovog projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor svrha ovog susreta bila je razvijanje socijalnih vještina koje uključuju radne navike, timski rad i samostalnost. Zajedničkim snagama uz dobro druženje pripremili smo ukusan zdrav obrok u količinama koje su bile dovoljne za sve učenike ovog razreda, a pozvali smo i učitelje iz drugih nižih razreda ove škole na degustaciju – pojasnila je Poredoš Lavor.

Ovaj susret dio je projekta NNNI – Nasilje nije naš izbor koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik, Općina Majur, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

Komentirajte