Naslovnica Vijesti Kultura Cijeli tjedan u Sisku će biti u znaku plesa

Cijeli tjedan u Sisku će biti u znaku plesa

Tjedan od 23. do 29.4.2018. godine bit će u znaku obilježavanja Svjetskog dana plesa. Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak tom je prigodom organizirao nekoliko plesnih događaja.

Obilježavanje Svjetskog dana plesa započinje u ponedjeljak, 23.4.2018. godine u 20 sati u Kazalištu 21 kada će biti izvedba predstave Plesnog teatra Sisak “Mir u duši” autorice Jasminke Petek Krapljan. Predstava govori o vječnoj temi odnosa muškarca i žene.

Režiju, koreografiju, izbor glazbe i scenografiju potpisuje Jasminka Petek Krapljan, kostimografiju Danijela Gotal Grgurač, izradu kostima Đurđica Huml i Antonija Lukinić, oblikovanje svjetla Aleksandar Franjić, editiranje glazbe i projekcije Ivan Mihić, rekviziti Boris Lemaić.

U srijedu, 25.4.2018. godine u Domu kulture održati će se kolaž program Baletnog i Plesnog studija Doma kulture KKV pod nazivom „Ples zvijezda“ voditeljice Jasminke Petek Krapljan. Uz plesačice dvaju studija sudjeluju i gosti iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba i Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice. U okviru programa prikazat će se i dokumentarni film “Preko ruba” redateljice Vladimire Spindler koji govori o balerini Mirni Sporiš, prvakinji zagrebačkog HNK. Program počinje u 20 sati.

Od 23. do 29.4. 2018. godine posjetitelji će moći pogledati izložbu o Baletnom i Plesnom studiju Doma kulture Kristalna kocka vedrine povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa, u Galeriji Sv. Kvirin.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Komentirajte