Naslovnica Vijesti Sisak Potpisan Kolektivni ugovor za radnike Auto prometa

Potpisan Kolektivni ugovor za radnike Auto prometa

Potpisan je Kolektivni ugovor za 122 radnika u trgovačkom društvu Auto promet Sisak d.o.o., prvi u gradskim tvrtkama nakon nekoliko godina.

Uz suglasnost gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja predstavlja Skupštinu trgovačkog društva, Ugovor su potpisali direktor Auto prometa Darko Majić, predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak i predsjednik tog sindikata u Auto prometu Sisak Ivan Markota te predsjednik Sindikata hrvatskog vozača Miljenko Gočin i predsjednik tog sindikata u Auto prometu Sisak Mirko Skender.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček čestitala je predstavnicima sindikata na kolektivnom ugovoru koji je potpisan na rok od četiri godine.

-Čestitam jer ste uspjeli, za razliku od nekih drugih sindikata koji djeluju u Gradu Sisku, staviti interes radnika ispred politikanstva. Drago mi je što su svi radnici Auto prometa stali iza ovog kolektivnog ugovora i slažu se s njegovim prijedlogom – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazio je i direktor Auto prometa Sisak Darko Majić.

-Predstavnici sindikata pristupili su pošteno i sa stvarnom željom da potpišemo ugovor, da zadržimo postojeća i još povećamo prava radnika. Kolektivnim ugovorom zadržavamo postojeća prava i uvodimo dar za djecu u iznosu od 400 kuna kojeg radnici do sada nisu imali – rekao je Majić.

“Dosta smo se dugo natezali oko pregovora, no bila je dobra namjera s obje strane i na kraju potpisujemo sporazum u interesu poslodavca i radnika.” – kazao je Stjepan Lisičak, predsjednik Sindikata prometa i veza.

 

“Želimo u dobroj vjeri i pregovarati u drugim tvrtkama, kako bi prava iz Pravilnika o radu pretočili u Kolektivne ugovore i pregovarali o drugim stvarima. ” – rekao je o situaciji u drugim sisačkim gradskim tvrtkama Nikola Badovinac, regionalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Komentirajte