Naslovnica Vijesti Kultura Goran Dević je pobjednik 12. Fibule

Goran Dević je pobjednik 12. Fibule

U Sisku je završena još jedna Fibula, i to 12. po redu. Revija dokumentarnog filma Fibula, nastala kao festival povijesno-arheološkog dokumentarnog filma, iz godine u godinu se transformirala u festival najboljih dokumentaraca iz regije. Ovogodišnjih devet filmova okupilo je dosad najveći broj publike. Kao i u prijašnjim izdanjima, revija filmova je u Sisak privukla i autore filmova koji su se družili s publikom.

Fibulu je svečano otvorio kum revije, redatelj Petar Krelja iza kojeg stoji vrlo bogata filmografija s više od 260 snimljenih filmova. Pored Krelje, festival je ugostio Roberta Tomić Zubera, Vladimiru Spindler koja je došla s ekipom i protagonistima svoga filma, Irenu Škorić, Branka Ištvančića i Gorana Devića.

Publika je imala zaista težak zadatak jer je trebalo ocijeniti izvrsne filmove koje je odabrao Daniel Pavlić, začetnik i organizator ove revije dokumentarnih filmova.

Devićev film „ Buffet Željezara“ je dobio ocjenu 4,84, dok je na drugom mjestu bio film “Život od milijun dolara” Roberta Tomić Zubera s ocjenom 4,75. Treće mjesto je zauzeo film Neprežaljeni Ljiljane Mandić s ocjenom 4,36.

Komentirajte