5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Proslavljen Dan grada Kutine

- Marketing-spot_imgspot_img

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća je obilježen Dan grada i 761. obljetnica prvog pisanog spomena imena Kutine u povijesti. 

“U ovih nekoliko mjeseci ja kao gradonačelnik i koalicija koja je dobila povjerenje građana na izborima nismo se bavili kritikama prethodne vlasti, već aktivnostima na realizaciji projekata koji su čekali i imali određene poteškoće u provedbi. Realizirali smo brojne projekte: šetnicu uz Kutinicu, pješačko biciklističke staze, započeto je asfaltiranje ceste u Batini…To su samo neki od projekata u koje smo u samo nekoliko mjeseci uložili 9,5 mln kuna. Realizirali smo adaptaciju naših škola i vrtića i u kratkom vremenu investirali 1,2 mln kuna. Zahvaljujući dobro pripremljenim projektima naše razvojne agencije MRAV potpisali smo ugovore za energetsku obnovu 6 škola i vrtića, te izgradnju poduzetničkog inkubatora. Ukupna vrijednost ovih investicija je 25 mln kuna. Govorimo o gotovo 15 milijuna kuna koje je Grad uložio u povećanje kvalitete života i stvaranje preduvjeta za gospodarski razvoj Kutine” –  rekao je Babić. Dodaje kako se Kutina treba okrenuti budućnosti, a proračun 2018. kako najavljuje, ide u tom smjeru.

Od projekata ističe jučer otvoren magistralni vodovod, investiciju vrijednu 33 mln kn, najavljujući i projekt aglomeracije Moslavina koji se odnosi na izgradnju vodovodne mreže vrijednu 330 mln kn.

“Stvaramo preduvjete za gospodarsku zonu izgradnjom obilaznice koja će omogućiti pristup industrijskoj zoni budućim investitorima. Važan kapitalni projekt je i izgradnja stambene zgrade na trgu s pristupnom cestom i mostom od Kolodvorske.” – dodao je Babić.  

Nagrada Grada Kutine za životno djelo ove je godine dodijeljena Jozefini Kranjčec, predsjednici Udruge OSI, za rad u Udruzi osoba s invaliditetom, s njihovim obiteljima, ali i senzibiliziranju čitave zajednice za probleme osoba s invaliditetom.

Godišnju nagradu Grada dobila je tvrtka Agrivi d.o.o. s mladim poduzetnikom Matijom Žuljem na čelu, koji okuplja tim mladih stručnjaka uglavnom s kutinskog područja koji su se svojim start upom probili u svijet.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti