Naslovnica Crna kronika Rezultati Noći bez alkohola

Rezultati Noći bez alkohola

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 7./8. listopada, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 156 sudionika u prometu i utvrdili 22 prometna prekršaja, od kojih se sedam prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Šest alkoholiziranih vozača upravljalo je osobnim automobilima, dok je jedan upravljao biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri su evidentirana na području Kutine, dva na području Novske, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Siska i Sunje. Kod šest vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod jednog vozača alkoholiziranost bila od 1,5 do 2 promila. Prema dobnim skupinama tri vozača su bila u dobi od 25 do 30 godina, dva su bila u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, dok je po jedan vozač bio u dobnim skupinama od 18 do 24 te od 31 do 40 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,94 promila utvrđena je 44-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u nedjelju, 8. listopada oko 1.30 sati zatečen u Sisku.

Komentirajte