Naslovnica Vijesti Sisak Održana razgovaraonica i kreativna radionica “Počinje škola”

Održana razgovaraonica i kreativna radionica “Počinje škola”

Razgovaraonica i kreativna radionica: Počinje škola

U organizaciji Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Odjel Caprag održana je razgovaraonica i kreativna radionicu na temu „Počinje škola“ koju je vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na razgovaraonicu u kojoj su sudjelovali učenici nižih razreda i roditelji bilo je riječi o radnim navikama, važnosti spavanja i pravilnih obroka za školarce, te odgovornom roditeljskom ponašanju. Učenike uglavnom veseli škola, iako im je draže vrijeme praznika, u školi najviše vole druženja s vršnjacima, te likovni, glazbeni i tjelesni. Rado čitaju lektiru, vole i poštuju svoje učitelje i učiteljice. Navode kako rado pomažu drugima i njeguju prijateljstva.

U kreativnom dijelu susreta sudionici su ukrašavati rasporede sati salvetnom tehnikom. Tako su nastala razna maštovite djela koja će ovih dana biti popunjena ozbiljnim obvezama – rasporedom nastavnih predmeta kao što su matematika, hrvatski jezik, priroda i dr.

Ovaj susret dio je volonterskih aktivnosti projekta „SuPER – Susreti podrške, edukacije i rada“ koji je financiran sredstvima Grada Siska. 

Komentirajte