Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 MOST poziva sve simpatizere da u 2. krugu glasuju po svojoj savjesti...

MOST poziva sve simpatizere da u 2. krugu glasuju po svojoj savjesti i preferencijama

MOST NEZAVISNIH LISTA Sisačko-moslavačke županiej uputio je priopćenje javnsoti prije drugog kruga lokalnih izbora. Prenosimo ga u cijelosti.

“Zahvaljujemo  svima  koji su  izašli  na  birališta u prvom krugu a posebno onima koji su se zalagali za promjene i svoje povjerenje poklonili MOST-u.
Prije drugog kruga izbora, zbog nekih zlouporaba imena MOST-a, dužni smo svim građanima i biračima uputiti ovo priopćenje.
1. MOST ne podržava niti jednog kandidata u drugom krugu i poziva sve svoje simpatizere da glasuju po svojoj savjesti i preferencijama. Nisu istiniti navodi koji su se pojavili na nekim facebook stranicama o koaliciji MOST-a i nekih drugih stranaka, dapače, to su grube laži i manipulacije. MOST se i na lokalnim izborima pozicionirao kao treća a u nekim županijama i kao druga snaga. U 15 županija i u mnogobrojnim gradovima i općinama ima svoje vijećnike. U izbore smo išli hrabro sami i bez ikakvih koalicija. U našoj županiji smo osvojili ukupno 4 mjesta u županijskoj skupštini, 6 mjesta u gradskim skupštinama i 4 mjesta je osvojila neovisna lista s kojom surađujemo. Stoga nam nikakve koalicije ne trebaju ni sada.  

2. MOST je podržao formiranje skupštine Sisačko moslavačke županije sa većinom koju  u skpštini SMŽ imaju 4 koalicije i jedna stranka (MOST) kao pokušaj spašavanja demokracije, pokušaj da se spriječi da sva moć dođe u ruke jedne koalicije. Zadnjih godina znamo kako izgleda kada jedna stranka koncentrira svu moć i kuda to vodi. Tim činom smo otežali političku trgovinu i onemogućili da se takve transakcije odvijaju daleko od očiju javnosti. No, ta podrška stvaranju većine u županijskoj skupštini ni u kojem slučaju ne znači da u drugom izbornom krugu podržavamo bilo koga na lokalnoj razini, posebno ne one koji kontinuirano zlorabe povjerenje građana.

3. MOST je na izbore izašao sam i u ovako kontaminiranom političkom okružju, jedino što je moguće je da pokušamo podržavati ravnotežu, gdje je to provedivo. ” – stoji u priopćenju sisačko-moslavačke organizacije MOST-a.

Komentirajte