Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 U nedjelju se bira župan, gradonačelnik/ca Siska te još šest načelnika i...

U nedjelju se bira župan, gradonačelnik/ca Siska te još šest načelnika i gradonačelnika u SMŽ

Župan i gradonačelnik/ca Siska birat će se u drugom krugu ove nedjelje, 4. lipnja. 

U drugi krug za novi mandat će tako HDZ-ov župan Ivo Žinić kojem je malo nedostajalo da slavi u prvom krugu, osvojio je 49,10 % glasova, te mu je protukandidat Zdenko Vahovec (SDP) koji je dobio 17,62 posto glasova 21. svibnja. Razlika između njh dvojice je veća od 20.000 glasova.

Drugi krug će odlučiti o čelniku Siska. Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) dobila je 46,06 posto glasov, HDZ-ov Franjo Šaban 30,15 posto. Aktualna gradonačelnica osvojila je više od 3000 glasova više od Franje Šabana te je time u određenoj prednosti.

 

 

 

 

 

 

Drugi krug odlučiti će o gradonačelniku Kutine gdje je u 1. krugu HDZ-ov Zlatko Babić kao kandidat koalicije HDZ,HSLS,HSP,HSP AS, HSU osvojio 40,96 posto glasova, a aktualni SDP-ov gradonačelnik Andrija Rudić (SDP, MB 365, HSS,DSU,BUZ, LABURISTI, SDA,HDRS) 38,84 posto glasova.

Drugi krug bit će u nedjelju i u Petrinji, a u njega će aktualni gradonačelnik Darinko Dumbović (reformisti, BM 365, HSS, HSU, HSD, HDRS) koji je osvojio 41,69 % glasova i HDZ-ov Mihael Jurić (HDZ, HSP AS, HSLS, HKS, UDU) koji je osvojio 35,94 % glasova.

 

 

 

U drugom krugu birat će se načelnika Dvora. Tamo će se natjecati SDSS-ov Nikola Arbutina kojem 48,39 posto glasova u prvom krugu nije bilo dovoljno za pobjedu. nedostajalo mu je nekoliko desetina glasova za slavlje. Sučelit će se stoga 4. lipnja s Markom Tepšićem (HSS, Demokratski savez Srba). 

I načelnik Martinske Vesi bit će izabran u drugom krugu 4. lipnja. Stjepan Ivoš (HDZ,HSS) osvojio je 40,40 posto glasova prije dva tjedna te će ove nedjelje snage odmjeriti sa nezavisnim Ivicom Dadovićem (26, 40%).

U Sunji će u drugi krug lokalnih izbora HDZ-ov Grga Dragičević (40,67%) i Josip Mačak (HNS,HSU,HBPS) koji je u nedjelju, 21. svibnja, osvojio 26,61% glasova. Izabrani zamjenik načelnika iz redova srpske nacionalne manjine je Robert Grabundžija (HNS).

I konačno i u Velikoj Ludini će načelnika birati u 2. krugu. Tamo se našao aktualni načelnik Dražen Pavlović (HDZ, HSP AS) sa osvojenih 45,45% i SDP-ov Tomislav Bišćan sa osvojenih 32,37 posto glasova.

Komentirajte