Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 HDZ prijavio Dumbovića zbog kršenja Etičkog kodeksa

HDZ prijavio Dumbovića zbog kršenja Etičkog kodeksa

Mihael Jurić,kandidat HDZ-ove koalicije za gradonačelnika Petrinje uputio je Etičkom povjerenstvu Ministarstva uprave prigovor zbog sumnje u kršenje predizbornog Etičkog kodeksa, a vezano uz ponašanje aktualnog gradonačelnika Petrinje i kandidata Darinka Dumbovića prilikom nedjeljne motocross utrke u Čuntiću.

“Na području Grada Petrinje, u naselju Čuntić, održano je u nedjelju, 28. svibnja 2017. godine Motocross natjecanje, na kojem su gostovali aktualni gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović (NS-Reformisti) te aktualni župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić (HDZ), obojica kandidati za drugi krug lokalnih izbora (za gradonačelnika odnosno župana).
Na otvorenju natjecanja, govorio je predsjednik Motocross organizacije Hrvatske te javno pohvalio Darinka Dumbovića za sudjelovanje u organizaciji natjecanja, pozvavši sve okupljene da glasaju za njega na predstojećem, drugom krugu izbora, nakon čega je svoj govor održao i sam Darinko Dumbović, dok se Ivi Žiniću nije dopustilo držanje bilo kakvog govora.
Smatramo kako su u navedenom slučaju korištena sredstva iz proračuna Grada Petrinje u svrhu izborne promidžbe Darinka Dumbovića, kao i to da je sam događaj iskorišten u svrhu promidžbe istog.
Smatramo kako se u gore spomenutom radi o kršenju točke IV. Etičkog kodeksa (Narodne novine, broj 115/15).” – stoji u prijavi.

Kako nam je rečeno organzaciju utrke pripomogao je Grad Petrinja stoga u HDZ-u smatraju kako je riječ o iskorištavanju gradskih resursa u predizborne svrhe.

Komentirajte