Naslovnica Vijesti Sisak Tri koncerta za Dan grada Siska, u subotu je svetkovina sv. Kvirina...

Tri koncerta za Dan grada Siska, u subotu je svetkovina sv. Kvirina te dječja proslava

Ovog vikenda proslavit će se Dan grada Siska i blagdan sv. Kvirina.

Dječji dan grada proslavit će se u subotu, 3. lipnja na korzu od 9 do 12 sati.

Program počinje u 9 sati likovnom radionicom ispred dječje knjižnice, nastavlja se izvedbom dječje predstave “Sisačke mamutarije”, likovnom kolonijom za najmlađe, nastupom Kosjenki, Tičeka i malih folkloraša. Od 10,30 sati djecu očekuje i program Triko cirkus teatra.

 “Sisačke mamutarije” će biti izvedene u 10 te u 10,30 sati. Riječ je o veselom dramoletu s pjevanjem i skakutanjem u režiji Silvija Vadle. Riječ je o poučnoj predstavi za najmlađe koja ih je navela da istraže po bogatoj povijesti našeg zavičaja i upoznaju do sada malo poznatog stanovnika ovih prostora u prošlosti – vunastog mamuta.

Od petka do nedjelje, na pozornici na korzu, bit će od 21 sat  održani besplatni koncerti.  U petak će nastupiti Ruswaj i Kolapjani, u subotu Prljavo kazalište, a u nedjelju Trio Quatro i Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić iz Siska.

U petak navečer u Starom gradu bit će uručene i nagarade Grada Siska.

Svetkovina sv. Kvirina, nebeskog zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, bit će svečano proslavljena u subotu 3. lipnja u gradu Sisku i istoimenoj sisačkoj župi. Proslava započinje u 9.30 sati okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa. U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina. Svečano misno slavlje započinje u 11 sati, a predvodi ga vojni ordinarij Jure Bogdan u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem. Večernju misu u 19 sati predvodit će domaći župnik mons. Zdravko Novak.

 

Komentirajte