Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Žinić: Izniman je uspjeh HDZ-a na izborima

Žinić: Izniman je uspjeh HDZ-a na izborima

“Za župana gotovo u prvom krugu smo pobijedili, dobili smo 49,1 posto glasova, što je jako dobar rezultat. U odnosu na prvog kandidata iza, to je gotovo 31,48 posto više. U Županijskoj skupštini osvojili smo 47 posto glasova i  19 mandata. To je najbolji rezultat za Županijsku skupštinu od 1997. godine. Svakako moram usporediti s izborima 2013. godine, kada su HDZ i koalicijski partneri imali 6 načelnika. Sada već u prvom krugu imamo 8 jedinica lokalne samouprave, četiri grada i četiri općine. U drugi krug smo ušli u još 6 jedinica lokalne samouprave, i to u tri najveća grada, Sisak, Kutina i Petrinja gdje imamo itekako dobre izglede da uspijemo u drugom krugu dobiti svih ovih šest jedinica lokalne samouprave“, rekao je Ivo Žinić, predsjednik županisjkog HDZ-a na konferenciji za novinare u srijedu.

“Promijenili smo trend u Sisačko-moslavačkoj županiji, promijenili smo negativnu sliku županije da ovdje vlada korupcija, proveli smo projekte i želimo nastaviti raditi u idućem mandatu. Želimo pokrenuti gospodarstvo, osnovati sveučilište u Sisku i kampus, omogućiti poljoprivrednicima plasman njihovih proizvoda…” – dodao je Žinić najavivši za petak početak radova na obnovi Mosta Gromova u Sisku.

“Očekujemo u ovom mandatu izgradnju novog Odranskog mosta kao i dovršetaka autoceste od Lekenika kako bi se pokrenule investicije u ovom kraju. Vjerujemo da ćemo 4. lipnja slaviti i u županiji, kao i svugdje gdje smo ušli u drugi krug” – zaključio je čelnik županijskog HDZ-a.

Komentirajte