Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Prve reakcije Ikić Baniček, Šabana i Žinića

Prve reakcije Ikić Baniček, Šabana i Žinića

Župan i gradonačelnik Siska birat će se u drugom krugu. Iako je županu Ivi Žiniću za pobjedu u prvom krugu nedostajalo jako malo glasova.

Tako će u drugi krug sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) koja je dobila 46,06 posto glasova te HDZ-ov Franjo Šaban koji je dobio 30,15 posto. Aktualna gradonačelnica osvojila je 3000 glasova više od Franje Šabana.

U Vijeću će biti 12 vijećnika SDP-ove koalicije, 11 vijećnika HDZ-ove koalicije i dva MOST-ova vijećnika. 

U drugi krug za novi mandat će i HDZ-ov župan Ivo Žinić (49,10%) kojem će protukandidat biti Zdenko Vahovec (SDP) koji je dobio 17,62 posto glasova.

U Skupštini će sjediti 19 vijećnika HDZ-ove koalicije, devet iz SDP-ove, po četiri vijećnika MOST-a te koalicije koju je predvodio prof. Vladimir Čavrak, tri vijećnika koalicije HSS i HSP te dva vijećnika koalicije koju je predvodio Darinko Dumbović.

“Uprijeti ćemo u 14 dana narednih i nadoknaditi ovu malu razliku koja nas je dijelila do pobjede u 1. krugu. Drago mi je što smo pobijedili i u borbi za Vijeće. Siščanima hvala što su izašli na biralištima i doveli do toga da je naš grad i ovaj put među pet sjedišta županija s najvećom izlaznošću na izbore u Hrvatskoj. od 4. lipnja očekujem od građana da nastavimo raditi i iduće četiri godine za naš grad Sisak.” – rekla je Kristina Ikić Baniček.

“Zadovoljan sam dobivenim brojem glasova. Vidljiva je polarizacija birača oko dva kandidata jer od devet ispada da samo dva nose cijelu priču. Drugi krug je uvijek nova priča, sama za sebe, iako je Kristina Ikić Baniček u boljoj poziciji. No, ne odustajemo.” – rekao je Franjo Šaban.

“Pomalo neočekivano smo izgubili pobejdu u prvom krugu za jako malo glasova. Očekivali smo to riješiti u prvom krugu no spremni smo ovo privesti kraju. U iduća dva tjedna obići ću opet cijelu županiju i razgovarati s biračima. Raduje me 19 vijećnika u Skupštini i 43 posto glasova koje je osvojila naša lista.” – rekao je Ivo Žinić.

Komentirajte