1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Potpisana “Koalicija za bolju županiju” (SDP, HNS, Laburisti, SU, SDA, SDSS, HSS BR)

- Marketing-spot_imgspot_img

“Nema investicija, a najveći je uspjeh ove HDZ-ove vlasti otvaranje četiri trgovine poljoprivrednih proizvoda i najava otvaranja kafića na autocesti. To se treba mijenjati. Moramo kao prioritet odrediti razvoj gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva” – rekao je, predstavljajući svoju kandidaturu za župana sisačko-moslavačkog, Zdenko Vahovec (SDP).

Kandidatura je potvrđena u srijedu u Sisku potpisivanjem koalicijskog sporazuma “za bolju županiju” između županijskih organizacija SDP-a, HNS-a, Laburista, Stranke umirovljenika, SDA, SDSS-a i HSS-a Braće Radić. Kandidati za dožupane su Karmela Gajdek (SDP) i Ivan Nekvapil (HNS).

“Zajedno sa svim stanovnicima županije i koalicijskim partnerima želim nastaviti projekte koje smo započeli, a koji su prekinuti izvanrednim izborima u pola mandata. Ova koalicija neće dijeliti stanovnike na domoljube i nedomoljube, kao što ih dijeli župan Ivo Žinić kada sisačku vlast, koju vodi SDP i koja je demokratski izabrana, naziva protuhrvatskom. Po njemu su sve vlasti koje ne vodi HDZ protuhrvatske, pa tako i ona u Kutini, Petrinji, Novskoj, Lipovljanima, Popovači, Kostajnici i drugim općinama i gradovima.” – istaknuo je Vahovec.

“Ostavili smo Osnovnu školu Popovača i Strukovnu školu. Nisu ih završili. Središnji paviljon sisačke bolnice su prepolovili nauptrb zdravstvenog standarda naših građana. Zaustavili su gradnju Doma za starije u Kutini. Što je s projektom forenzike u Popovači? Most u Odri, Dom za učenike Sisak, Dom za starije Glina. Sve su to naši projekti koje HDZ nije dovršio. Sudske tužbe se gube, a rastu sudski troškovi koje moraju platiti porezni obveznici dok dio tuženika županu služi i dalje za ostvarivanje skupštinske većine.” – istaknuo je Vahovec najavivši formiranje razvojnog županijskog fonda za poticanje poduzetništva. 

Za rješavanje demografskog problema  najavio je osnivanje županijskog stambenog fonda u suradnji sa APN-om, gradovima i općinama.

“Aktivirat ćemo sve prazne kuće i stanove u vlasništvu države na našem pdoručju i nuditi ih obiteljima da se dosele u našu županiju, ugodnu za život. Drugima ćemo sufinancirati građevinske dozvole i infarstrukturu u građevinskom području.” – rekao je Vahovec.

“Želimo da Sisačko-moslavačka županija bude socijalno odgovorna županija, kao i cijela Hrvatska. Danas ubiremo plodove privatizacije, tj. pljačke, a jedan od takvih zrelih plodova je i Agrokor” – rekao je na potpisivanju koalicije čelnik Stranke umirovljenika Lazar Grujić, a prenosi lokalni.vecernji.hr.

Na potpisivanju je bio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Ova koalicija vraća nadu da u Sisačko moslavačku županiju možemo vratiti ponos. Ovo je ratnička i radnička županija gdje se nalazi i Rafinerija, kao simbol industrijske proizvodnje u Hrvatskoj. Pitao bih sadašnjeg župana i HDZ, nakon što sam vidio plakate s njegovom porukom otprije Božića “ne damo Rafineriju”, a od Božića za sisačku Rafineriju nije napravljeno ništa. Što su učinili za tu rafineriju? Ona i danas propada. Gdje su sada ti domoljubi?” – rekao je Bernardić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti