Naslovnica Izbori Lokalni izbori 2017 Potpisana “Koalicija za bolju županiju” (SDP, HNS, Laburisti, SU, SDA, SDSS, HSS...

Potpisana “Koalicija za bolju županiju” (SDP, HNS, Laburisti, SU, SDA, SDSS, HSS BR)

“Nema investicija, a najveći je uspjeh ove HDZ-ove vlasti otvaranje četiri trgovine poljoprivrednih proizvoda i najava otvaranja kafića na autocesti. To se treba mijenjati. Moramo kao prioritet odrediti razvoj gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva” – rekao je, predstavljajući svoju kandidaturu za župana sisačko-moslavačkog, Zdenko Vahovec (SDP).

Kandidatura je potvrđena u srijedu u Sisku potpisivanjem koalicijskog sporazuma “za bolju županiju” između županijskih organizacija SDP-a, HNS-a, Laburista, Stranke umirovljenika, SDA, SDSS-a i HSS-a Braće Radić. Kandidati za dožupane su Karmela Gajdek (SDP) i Ivan Nekvapil (HNS).

“Zajedno sa svim stanovnicima županije i koalicijskim partnerima želim nastaviti projekte koje smo započeli, a koji su prekinuti izvanrednim izborima u pola mandata. Ova koalicija neće dijeliti stanovnike na domoljube i nedomoljube, kao što ih dijeli župan Ivo Žinić kada sisačku vlast, koju vodi SDP i koja je demokratski izabrana, naziva protuhrvatskom. Po njemu su sve vlasti koje ne vodi HDZ protuhrvatske, pa tako i ona u Kutini, Petrinji, Novskoj, Lipovljanima, Popovači, Kostajnici i drugim općinama i gradovima.” – istaknuo je Vahovec.

“Ostavili smo Osnovnu školu Popovača i Strukovnu školu. Nisu ih završili. Središnji paviljon sisačke bolnice su prepolovili nauptrb zdravstvenog standarda naših građana. Zaustavili su gradnju Doma za starije u Kutini. Što je s projektom forenzike u Popovači? Most u Odri, Dom za učenike Sisak, Dom za starije Glina. Sve su to naši projekti koje HDZ nije dovršio. Sudske tužbe se gube, a rastu sudski troškovi koje moraju platiti porezni obveznici dok dio tuženika županu služi i dalje za ostvarivanje skupštinske većine.” – istaknuo je Vahovec najavivši formiranje razvojnog županijskog fonda za poticanje poduzetništva. 

Za rješavanje demografskog problema  najavio je osnivanje županijskog stambenog fonda u suradnji sa APN-om, gradovima i općinama.

“Aktivirat ćemo sve prazne kuće i stanove u vlasništvu države na našem pdoručju i nuditi ih obiteljima da se dosele u našu županiju, ugodnu za život. Drugima ćemo sufinancirati građevinske dozvole i infarstrukturu u građevinskom području.” – rekao je Vahovec.

“Želimo da Sisačko-moslavačka županija bude socijalno odgovorna županija, kao i cijela Hrvatska. Danas ubiremo plodove privatizacije, tj. pljačke, a jedan od takvih zrelih plodova je i Agrokor” – rekao je na potpisivanju koalicije čelnik Stranke umirovljenika Lazar Grujić, a prenosi lokalni.vecernji.hr.

Na potpisivanju je bio i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

“Ova koalicija vraća nadu da u Sisačko moslavačku županiju možemo vratiti ponos. Ovo je ratnička i radnička županija gdje se nalazi i Rafinerija, kao simbol industrijske proizvodnje u Hrvatskoj. Pitao bih sadašnjeg župana i HDZ, nakon što sam vidio plakate s njegovom porukom otprije Božića “ne damo Rafineriju”, a od Božića za sisačku Rafineriju nije napravljeno ništa. Što su učinili za tu rafineriju? Ona i danas propada. Gdje su sada ti domoljubi?” – rekao je Bernardić.

Komentirajte