Naslovnica Vijesti SMŽ Energetska obnova sedam škola u SMŽ

Energetska obnova sedam škola u SMŽ

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić najavio je kako Sisačko-moslavačka županija nastavlja i ove godine s projektima energetske obnove u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Piletić je najavio kako su na natječaj Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ove godine prijavili projekte energetske obnove sedam osnovnih škola ukupne vrijednosti 35,4 milijuna kuna.

“Prijavljene su osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, Vladimira Nazora iz Topuskog, OŠ Novska, OŠ Gvozd, OŠ Sunja, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i OŠ Glina. Prve rezultate očekujemo već u svibnju. Očekujemo, obzirom na dobru pripremljenost da će velika većina projekata, ako ne i svi, proći i da ćemo ova sredstva ugovoriti u 2017. godini, te da možemo krenuti s realizacijom.“ –  rekao je Piletić.

 

Škole bi trebale obnoviti fasade, stolariju, rasvjetu te sustav grijanja i klimatizacije. Prema projektnoj dokumentaciji uštede potrošnje energije bi, nakon obnove, mogle biti i do 80 posto. 

Komentirajte