Naslovnica Vijesti Sisak Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Galdova

Odana počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Galdova

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić u petak, 2. prosinca položili su vijenac i zapalili svijeću kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja Galdova.

Vijence su položili i svijeće zapalili i članovi Udruge branitelja Domovinskog rata Galdovo 1990., koji su i organizatori ovog događaja, predstavnici drugih braniteljskih udruga, gradske četvrti Galdovo, predstavnici političkih stranaka kao i učenici Osnovne škole Galdovo.

„Moja je dužnost, kao i svih nas, doći i prisjetiti se naših hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za našu slobodu. To moramo cijeniti. Drago mi je da po prvi puta na ovaj dan, gdje se sjećamo poginulih Galdovačana, je i mnogo školske djece. Naša djeca moraju znati na koji način je stvorena hrvatska država, koliko je nevinih ljudskih života dano za našu slobodu. Došao sam se ovdje pokloniti tim žrtvama, položiti vijenac i zapaliti svijeće i s ponosom istaknuti i zahvaliti se obiteljima koje su dale svoje sinove i očeve za hrvatsku slobodu“, rekao je Žinić.

Molitvu je kod spomenika predvodio fra Roko Bedalov iz župe Svetog Josipa Radnika Galdovo.

dsc_0011

Komentirajte