Naslovnica Vijesti Kultura U četvrtak i petak 11. Revija dokumentarnog filma ‘Fibula’

U četvrtak i petak 11. Revija dokumentarnog filma ‘Fibula’

Jedanaesto izdanje Revije dokumentarnog filma ‘Fibula’ počinje 8. prosinca, u 18 sati, u Domu kulture ‘Kristalna kocka vedrine’. Kum ovogodišnje Revije je Bekim Sejranović. Ulaz na sve projekcije je slobodan!

Fibula je od početaka, kada je prikazivala dokumentarne filmove povijesno-arheološke tematike, prerasla u Reviju selekcije najboljih dokumentaraca. U proteklih deset izdanja prikazano je 120 filmova hrvatskih i stranih autora. Reviju su posjećivali mnogi redatelji, a kumovi revije bili su Nedžad Begović, Branko Ištvančić, Đelo Hadžiselimović, Goran Dević, Ljiljana Mandić i Irena Škorić. Ove godine tu ulogu preuzeo je Bekim Sejranović, pisac i pustolov, protagonist jednog od ovogodišnjih dokumentarnih filmova koji su na programu Fibule.

Revija počinje u četvrtak 8. prosinca.8. prosinca u 18 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, a na programu su Gazda Daria Juričana, Kino otok Ivana Ramljaka, WEB junkie, ovisnici o internetu Shosha Shlama i Hilla Medalie, Razred Vesne Čudić, Neželjena baština Irene Škorić, Od Tokija do Morave Mokua Teraoka i 4.7 Đure Gavrana.

U petak, 9. prosinca, također su na rasporedu odlični filmovi.

U pauzama između filmova publika će moći upoznati većinu autora dokumentarnih filmova, te kuma revije Bekima Sejranovića. Pokrovitelji ovogodišnje Fibule su Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija, dok je organizator Dom kulture Kristalna kocka vedrine. Sve projekcije su besplatne.

Izvor: HAVC

Komentirajte