9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Radovi na obrani od poplava u SMŽ

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačko-moslavačka je jedna od poplavama najugroženijih hrvatskih županija, a zadnje dvije velike poplave nanijele su ovdje štetu veću od 10 milijuna kuna.

Zbog toga su Hrvatske vode ove godine počele projekt obrane od poplava, čijim će se završetkom za četiri do pet godina, ostvariti zadovoljavajući stupanj sigurnosti, rečeno je nakon sastanka generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića i župana Ive Žinića.

“Već je ove godine u radove uloženo dosad najviše, oko 200 milijuna kuna iz državnog proračuna i još 50 milijuna iz europskih fondova, a taj ritam ulaganja namjeravamo održati i narednih godina. Radimo na rekonstrukciji južnog nasipa retencije Lonjsko polje, čime će se zaštititi sisačka prigradska naselja i sam grad, te dogradnja ceste Letina – Selište uz Savu. Također radimo na odvodnim kanalima na području Lekenika, gdje je izgradnjom autoceste došlo do problema odvodnje. U planu je podizanje razine državnih cesta kod Letovanića i ceste Sisak – Popovača, predstoji nam rekonstrukcija lijevog kupskog nasipa kod Drenčine, rekonstrukcija nasipa Mošćenica – Petrinja, te zahvati kod Prelošćice, Palanjka, Hrvatske Kostajnice, Gline, Topuskog, uređenje korita Maje i još neki radovi. Planiramo revitalizirati i zapištene rukavce Save za potrebe razvoja turizma”, rekao je Đuroković.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti