12.2 C
Sisak
Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

Oporba o radovima, rokovima i poskupljenju projekata

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačka oporba upozorila je na probleme s radovima koji su u tijeku u Sisku, a koje financira Grad Sisak čiji je investitor gradska uprava.

“Već ranije smo rekli kako je 50 milijuna kredita, koje je Grad podignuo kod HBOR-a, trebao ići na neke druge, bitnije, projekte poput mosta na Odri ili novog mosta na Kupi, no kad se već odlučilo graditi pješačku zonu, onda se trebalo voditi računa o kvaliteti radova. Vidi se da ploče pucaju tamo gdje je beton ranije rezan, a možemo samo pretpostaviti što će donijeti zima. Treba paziti na kvalitetu radova kako bi izbjegli krpanje i novo kopanje na proljeće, no ovdje je jasno da su nadzor i kontrola radova svedeni na minimum.” – rekao je HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Darko Žak.

HSLS-ov vijećnik Miljenko Žamarija osvrnuo se i na predviđene rokove.

“Radovi na pješačkoj zoni kasne i pokušavaju se ubrzati s većim brojem radnika, čiju kvalitetu rada nitko ne nadzire. I radovi u Vinogradskoj ulici kasne, kraj im se još ne nazire. Bolje je ubuduće gradonačelnici da se ne veže rokovima jer vidimo da se nigdje ti rokovi ne poštuju” – istaknuo je Žamarija.

Oporba upozorava i na veliki porast cijene predviđene ledene dvorane koja se planira izgraditi na mjestu sadašnjeg klizališta na Zibelu. S prvotno paniranih pet milijuna kuna za podizanje krova na klizalištu došlo se do 27 milijuna kuna za ledenu dvoranu.

“Vidi se da neće biti dovoljan za to ovaj kredit od 50 milijuna kuna. Na to smo i ranije upozoravali obzirom na broj projekatata koje se htjelo tim novcem odraditi. Još osamdesetih je struka rekla kako je preskupo na sadašnjem stanju na klizalištu Zibel raditi dvoranu. Smatramo da je puno racionalnije za grad da izgardi novu dvoranu, primjerice kod bazena nego se utroši veća količina novca na Zibelu gdje je problem i s klizištem i onim katakombama ispod objekta, a što poskupljuje gradnju” – istaknuo je Žamarija.

S tiskovne konferencije su oporbenjaci zatražili od gradonačelnice da odgovori na pitanje koja je to tvrtka dobila natječaj za izradu projektne dokumentacije za Klizalište Zibel, jer projekt je s početnih pet milijuna kuna narastao na 27 milijuna kuna.

„Bilo bi dobro da nam gradonačelnica objasni koji su to mastermindovi koji zadužuju ovaj grad i za čije se ideje dižu ruke u Gradskom vijeću jer te će kredite ipak netko morati otplaćivati. Svi će oni doći na naplatu i bit će pod hipotekom puno više toga. Mislim da ni ne znamo pravu situaciju, da će se prava situacija tek doznati, pa bilo bi fer da nam se objave tko su ti ljudi koji planiraju takve velebne projekte u gradu“ – rekao je Žak.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti