6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Otvoreno pismo Sabahudina Gašića

- Marketing-spot_imgspot_img

Kandidat na predstojećim izborima Siščanin Sabahudin Gašić poslao je otvoreno pismo DIP-u, hrvatskim medijima i javnosti koje prenosimo.

“Kao neovisni kandidat za Sabor Republike Hrvatske, što smatram iznimnom časti, moram obavijestiti DIP, hrvatske medije i javnost na ono što se dogodilo u srijedu 31.8.2016. godine. Tog dana smo imali konferenciju za tisak, predstavljanje liste i početak predizborne kampanje. Nalazim se na listi koalicije Nema prodaje u kvoti stranke Slobodna Hrvatska koja me  pozvala, bez ikakvih uvjeta s njihove strane, da budem neovisni kandidat na listi za 6. izbornu jedinicu. Nalazim se na 14. mjestu liste broj 13. Na listi sam kao radnik Rafinerije nafte Sisak bez ikakve „zaleđine“ stranke ili bilo koga i čega drugoga. Uzdam se jedino u zakone RH i njihovo provođenje.
Upravo zato, pitam se je li zbog toga gospodin D.B. čovjek iz Sektora sigurnosti Ine, to jest unutarnje kontrole, koja meni osobno vuče na paramiliciju unutar kompanije, bio toga dana nazočan našoj tiskovnoj konferenciji?! Je li dotični djelovao po nečijem nalogu ili samostalno ( što čisto sumnjam)?!
Vjerojatno nije dolazio kad su svoje tiskovne ispred glavnog ulaza u Rafineriju (na javnoj površini) imali HDZ, MOST ili gospodin Bandić sa svojom pratnjom!? Razumijem donekle da Ina mora imati neku službu koja će štititi njene interese i sigurnost, ali se pitam što ta služba radi sve ove godine? Jednako se pitam što sve ove godine rade DORH i USKOK dok se iz Ine kradu milijarde i uništavaju svi njezini segmenti već dugi niz godina. Sve te službe očito ne rade u korist Ine i Hrvatske. Da je to istina, svjedoči ponašanje te službe tj. njezinih zaposlenika prema radnicima.
Nedavno su dva pripadnika te službe na radnom mjestu radniku Rafinerije nafte Sisak prijetili. Ne samo njemu već i njegovoj obitelji riječima; „imaš ti suprugu i sina, pa pripazi.“
U isto vrijeme borci za opstanak Ine i stvarni zaštitnici hrvatskih nacionalnih interesa, osviješteni radnici Ine, su proganjani unutar Ine od tih istih ljudi i uručuju im se i ovih dana opomene pred otkaz. To se sve odreda događa  dugogodišnjim radnicima Ine bez ijedne mrlje u svom radnom vijeku samo zbog borbe za očuvanje RNS. Stoga s pravom nazočnost D.B. (fotografije i puni identitet na raspolaganju po potrebi) prilikom mog govora na tiskovnoj konferenciji smatram vrstom pritiska na mene osobno kao osobu koja godinama ne šuti na temu svih događanja u Ini i oko Ine.
Kao kandidat za Sabor Republike Hrvatske imam nekoliko pitanja;
Da li uprava Ine preko dotične službe pokušava zastrašiti kandidata za Sabor RH? Da li na taj način pokušavaju utjecati na rezultate izbora u RH? Da li hrvatski članovi uprave podržavaju ovakve postupke, još uvijek hrvatske tvrtke i njenih djelatnika? Da li se na ovaj način želi poručiti da nismo svi jednaki pred Ustavom i zakonima ove zemlje? Zar radnici nisu jednaki sa drugima? Mogu li radnici birati i biti birani? Trebam li ja strahovati zbog kandidature za svoju sigurnost? Za sigurnost svoga radnog mjesta? Trebam li strahovati za sigurnost svoje obitelji? Misle li nalogodavci da ću zbog toga odustati od kandidature i ukazivanja na pljačku i devastaciju? Zar stvarno nakon svega misle da će me ušutkati?
Nećete gospodo ma tko bili!
Zbog svega navedenog pozivam DIP da se očituje o ovoj prijetnji jer je ja tako doživljavam! Pozivam hrvatske medije da prenesu ovo moje pismo i zaštite pravo radnika da bira i bude biran, da stanu u zaštitu Ustava Republike Hrvatske.
Hrvatsku javnost pozivam da ne dozvoli ovaj teror nad radnikom i kandidatom za Sabor Republike Hrvatske!” – stoji u otvorenom pismu neovisnog kandidata za Sabor RH Sabahudina Gašića.

Zadnje novosti
Ostale novosti