17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Akcija HNS-a „Pazi da se ne opečeš“

Datum:

Marketing

Akcijom na šetnici Slave Striegla u Sisku Mladi HNS-a nastavili su tradicionalnu ljetnu kampanju, koja se ove godine vodi pod motom „Pazi da se ne opečeš“. Simboličan naziv ne odražava opasnost od visokih ljetnih temperatura i sunca, već želi podsjetiti na onu staru narodnu, da „Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada“ i ukazati na važnost dobro promišljenog izbora koji nam se nudi u nedjelju na glasačkom listiću, istaknuo je Matija Zamljačanec, predsjednik Mladih HNS-a.

Mladi HNS-a predstavili su dvije teme, od kojih je prva bila demografsko starenje stanovništva, a upravo se u rješavanju tog problema nazire svjetlija budućnost Hrvatske, ističu. Neke od mjera koje su predložili za rješavanje ovog problema su: mjere stambenog zbrinjavanja za mlade, osiguravanja državnih jamstava u realizaciji stambenih kredita osobama mlađim od 35 godina koje ne posjeduju stambenu nekretninu do osiguravanja snižene kamatne stope, posebice onima koji žive u depopulacijskim i ruralnim područjima i druge mjere. Posebice se ističu mjere osiguravanja jednokratne pomoći za nabavu opreme novorođenog djeteta u iznosu od 3500 kuna, kao i osiguravanje besplatnih udžbenika i prijevoza tokom obveznog obrazovanja.

U fokusu druge teme o kojoj se govorilo našli su se redovni studenti. Predstavljen je prijedlog modela stjecanja radnog staža redovnih studenata koji su zaposleni preko posrednika (op.a. studentskih servisa). Naime, u modelu koji se sada primjenjuje na neto satnicu studenata obračunavaju se posrednička naknada te doprinos za mirovinsko osiguranje za osobe osigurane u određenim okolnostima i doprinos za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu. Model koji predlažu Mladi HNS-ovci predviđa smanjenje posredničke naknade te se uvode izdvajanja za I. i II. stup mirovinskog osiguranja, na način da se za dvije godine rada preko student servisa stekne jedna godina radnog staža.

Možda vas zanima...

Analiza izbora u Sisku i drugim općinama i gradovima SMŽ

Evo kako se glasalo u gradovima i općinama Sisačko-moslavačke...

Rezultati izbora na području Siska

Održani su 11. rujna 2016. godine izbora za Sabor...

Rezultati izbora za 6. izbornu jedinicu

Održani su 11. rujna 2016. godine izbori za Sabor...

MOST GRAĐANIMA SISKA

"Dragi građani Siska ! Došlo je vrijeme promjena !...