Naslovnica Sport Ostali sportovi Eleni Pazman srebro na Prvenstvu Balkana

Eleni Pazman srebro na Prvenstvu Balkana

Elena Pazman, atletičarka AK Moslavine, osvojila je srebrnu medalju za reprezentaciju Hrvatske u disciplini 1500m na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore održanom u subotu u Kruševcu u Srbiji. Elena je disciplinu istrčala za 4:37,50 i donijela klubu, ali i gradu Kutini prvu povijesnu  medalju s prvenstva Balkana.

Prvenstvo je okupilo  oko 500 atletičara iz 15 zemalja Balkana, a hrvatska reprezentacija osvojila je ukupno osam medalja: tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane. AK Moslavinu predstavljala je i Tena Desić koja je u disciplini bacanja diska osvojila  odlično 6. mjesto.  Elenu i Tenu uskoro očekuje novi nastup za reprezentaciju i to na Europskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke Tbilisi 2016., no ovoga puta nažalost bez pratnje svog trenera.

“Moram priznati da smo ovu medalju jako željeli i ovo nam je prva medalja s prvenstva Balkana!  Na ovakvom prvenstvu je velika konkurencija, iz mnogih zemalja došli su vrhunski atletičari i time je ova medalja još sjajnija. Naša reprezentacija je ostvarila odličan uspjeh i ponosno smo se vratili kućama i pripremama za još jedno prvenstvo koje je za desetak dana pred nama”, istaknuo je trener Ivan Desić.

Komentirajte