Naslovnica Vijesti SMŽ Javni poziv za sufinanciranje javnog autobusnog prijevoza na području Sisačko-moslavačke županije

Javni poziv za sufinanciranje javnog autobusnog prijevoza na području Sisačko-moslavačke županije

Sisačko-moslavačka županija raspisala je javni poziv za sufinanciranje javnog autobusnog linijskog cestovnog prijevoza putnika na području Sisačko-moslavačke županije.

Cilj je pomoći i vratiti neke od ukinutih linija od Siska prema gradovima i općinama Banovine, no sufinanciranje nije ograničeno samo na relacije do Siska.

Krajem prošle godine sisački Auto promet, koji je u vlasništvu Grada Siska, obustavio je prijevoz na linijama Sisak –Hrvatska Kostajnica, Sisak-Dvor te od Siska do Hrvatske Dubice što je izazvalo revolt stanovnika tih banovinskih mjesta.

Dogovor između Auto prometa i općina o sufinanciranju tih linija nije postignut jer su načelnici isticali financijske probleme u svojim proračunima.

Tada je župan Ivo Žinić obećao da će Županije odvojiti diosredstava te je u ovogodišnjem Proračunu izdvojeno pola milijuna kuna za tu svrhu.

Jedinice lokalne samouprave sada se do 8. srpnja mogu javiti na ovaj javni poziv te predložiti autobusne linije za koje smatraju da bi ih trebalo uspostaviti ili sufinancirati.  Rok do kojeg će Županija odlučiti koje će linije biti sufinancirane nije naveden u natječaju.

Komentirajte