Naslovnica Sport Ostali sportovi Marini Tomić novi naslov prvakinje

Marini Tomić novi naslov prvakinje

Atletičarka jasenovačkog AK JAK na Pojedinačnom prvenstvu HR za mlađe juniorke osvojila je prvo mjesto u disciplini 400 m s preponama.

U Čakovcu je ovoga vikenda održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke. Nastupilo je oko 300 natjecatelja, među njima i dvije članice JAK-a – Marina Tomić i Josipa Gajdoš.

Prvoga dana prvenstva nastupile su na 400m, a Josipa Gajdoš je osvojila 13. mjesto, a Marini Tomić je do medalje nedostajala jedna jedina stotinka. Bila je četvrta uz novi klupski rekord (59,05 sekundi).
U nedjelju je na rasporedu bila disciplina 400m prepone. Josipa Gajdoš je uz novi osobni rekord osvojila 7. mjesto, a Marina Tomić je kontrolirala utrku od početka do kraja i uvjerljivo slavila nad konkurencijom. Rezultat od 1:04,32 novi je Marinin osobni rekord.

– Šteta za onu jednu stotinku na 400m, potajno smo se i tu nadali medalji. No, veseli nas da je popravila rekord za gotovo sekundu, a na preponama je ona bila glavni favorit i pobjeda nije dolazila u pitanje. – rekao nam je trener Šepović.

Komentirajte