Naslovnica Vijesti Sisak Trodnevna proslava Dana grada Siska!

Trodnevna proslava Dana grada Siska!

Grad Sisak ove godine organizira trodnevno večernje događanje u povodu proslave Dana grada Siska.

U petak, 3. lipnja nastupa grupa Parni valjak, u subotu, 4. lipnja splitski sastav TBF i predgrupa MORT, a u nedjelju, 5. lipnja koncert će održati Zvijezde. Svi koncerti počinju u 21 sat i održat će se na Trgu bana Josipa Jelačića. Prije i za vrijeme koncerata bit će dostupna bogata ugostiteljska ponuda, a u parku na Šetalištu Vladimira Nazora sva će tri dana biti postavljen zabavni park za djecu.

Na sam Dan grada, u subotu, 4. lipnja na Šetnici Slave Striegla održat će se Dječji dan grada, a organiziran je sljedeći program:

11.00 Cvrčak i mrav – predstava Doma kulture KKV – kod RBA banke

11.30 Festival životinjskog carstva – lutkarski mjuzikl Duška Mucala

12.00 Triko cirkus teatar – animacijska predstava s elementima žongliranja i akrobacija uz sudjelovanje gledatelja i radionica akrobatiranja na svili

Na Šetnici će u to vrijeme biti izloženi i likovni radovi u sklopu natječaja Vrijedne sisačke ruke.

Također, 4. lipnja Radio Sisak i Grad Sisak organiziraju Otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru. Svi ste pozvani da zajedno sa svojim prijateljima iz škole, kvarta ili posla zaigrate graničar i osvojite super nagrade. Mogu se prijaviti svi stariji od 10 godina, svaka ekipa treba imati 10 igrača, naziv, te izgledati kao tim. Otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru igrati će se 4. lipnja 2016. na igralištu sisačke Gimnazije s početkom u 17 sati. Prijave ekipa primaju se na Radio Sisku, Stjepana i Antuna Radića 2, osobno ili na e-mail program@radiosisak.hr.

I Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, bit će svečano proslavljen u subotu 4. lipnja u gradu Sisku i istoimenoj sisačkoj župi.

Proslava započinje u 9.30 sati okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa u Sisku. U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina. Svečano misno slavlje započinje u 11 sati, a predvodi ga porečko-pulski biskup u miru Ivan Milovan u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem. Večernju svetu misu u 19 sati predvodit će domaći župnik mons. Zdravko Novak.

djecji dan grada siska

Komentirajte