16 C
Sisak
Utorak, 30 svibnja, 2023

Gimnazija i Crveni križ obilježavaju Tjedan kulturne raznolikosti

U petak, 20. svibnja 2016., Gimnazija Sisak i GDCK Sisak u sklopu projekta “Upoznaj i prihvati”, a uz potporu Sisačko-moslavačke županije,organiziraju malonogometni turnir i kreativnu radionicu koji će se održati na školskom igralištu i prostoru iza gimnazije. Prilika je to da se obilježi Tjedan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, te pomogne proces integracije migranata u društvo i upoznavanje lokalne zajednice.

Ovim događajem će se obilježiti završetak projekta “Upoznaj i prihvati” kojeg je GDCK Sisak, uz potporu Sisačko-moslavačke županije i Gimnazije Sisak provodilo u srednjim školama grada Siska, a koji je za cilj imao smanjenje diskriminacijskog ponašanja kod mladih, upoznavanje i prihvaćenje različitosti te osvještavanje predrasuda i razvijanje tolerancije.

Podizanje svijesti o međukulturalnom dijalogu, kao i prihvaćanje različitosti i razvijanje tolerancije, ciljevi su kojima treba svakodnevno težiti. Suradnja, otvorenost i spremnost za uvažavanje ljudi stranih kultura, ključne su odlike koje treba posjedovati u multikulturalnom svijetu u kojem živimo i svatko od nas može jednostavnim, svakodnevnim postupcima ostvariti te ciljeve.

Na malonogometnom turniru će sudjelovati učenici pet sisačkih srednjih škola i ekipa migranata iz Zagreba, a u kreativnoj radionici će se upoznati s tehnikom oslikavanja kanom. Program započinje u 10 sati na igralištu iza gimnazije, otvaranjem malonogometnog turnira.

Zadnje novosti
Ostale novosti