Naslovnica Vijesti Sisak Upoznajmo Europu

Upoznajmo Europu

Povodom Dana Europe i Europskog tjedna Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirala je dvije radionice za učenike od prvog do četvrtog razreda koji pohađaju Područnu školu Žabno – uz podršku učiteljice Jadranke Kralj i drugih učiteljica ove škole.
Radionice za učenike vodila je mr. sc. Daša Poredoš Lavor koja je s učenicima razgovarala o zemljama europske unije i njihovim znamenitostima, obilježjima novčanih jedinica Euro i Hrvatska Kuna, važnim povijesnim i društvenim ličnostima iz raznih zemalja Europe i sl., a potom su učenici crtali ono što ih je najviše dojmilo i pojedinačno su prezentirali svoje radove. Tako npr. učenici najviše Italiju pamte po Papi Franji, pizzi, špagetima i cappuccinu, Njemačku po kancelarki Angeli Merkel, automobili Golf i Mercedes, ali i ukusnim Kinder čokoladama. U Nizozemskoj su ih posebno privukle vjetrenjača, u Španjolskoj tradicionalno odijevanje toreadora, a u Austriji svima ukusan bečki odrezak i Mozart.

Učenici su se tijekom dinamičnog rada osvježili prirodnim čipsom od jabuke i ukusnim jabučnim sokom iz praktikuma petrinjske Srednje škole koje proizvode učenici smjera prehrambenih tehničar.

U Područnoj školi Žabno nastavljaju s obilježavanjem Dana Europe i Europskog tjedna za koji se učenici pripremaju s posebnim izvedbama.

Navedena aktivnost Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ dio su projekta „Ured podrške i informiranja korisnika“ koji je financiran sredstvima Grada Siska.

Komentirajte