Naslovnica Vijesti Sisak Otvoren vrtić u Gredi

Otvoren vrtić u Gredi

U petak je u područnoj školi Greda svečano otvoren objekt Potočnica u sklopu Dječjeg vrtića Sisak Stari. Ova skupina djece do sada je boravila u prostoru župe u Selima, ali zbog velikih troškova najamnine odlučeno je da se u zgradi škole u Gredi dvije učionice urede za potrebe vrtića. Proteklih nekoliko mjeseci trajali su radovi na uređenju prostora i okoliša i sve je spremno da u ponedjeljak 37 djece uđe u novouređeni objekt.

-Nakon što je jedan dio škole godinama bio neiskorišten, odlučili smo umjesto skupog najma u crkvi u Selima, za što smo plaćali 11 tisuća kuna mjesečno, urediti gradski objekt. Prostor je prekrasan i vjerujem da će vrtić dati jedan novi život ovom dijelu grada Siska. Veliki doprinos u uređenju prostora dali su zaposlenici vrtića – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Dvije sobe uređene su po svim pedagoškim standardima i principima humanističkog pristupa odgoju i obrazovanju. U prvoj skupini bit će djeca od jedne do tri godine, a u drugoj od tri do sedam godina. Ravnateljica Dječjeg vrtića Sisak Stari Nataša Andučić naglasila je kako se s malo novca puno toga napravilo.

-Dječji vrtić Sisak Stari i Grad Sisak imaju jako dobar recept kako se s malo novaca može napraviti puno. Iskoristili smo ovaj prostor na najbolji mogući način i zahvaljujem se našim domarima koji su ovdje bili od jutra do mraka, ali i svim ostalim zaposlenicima vrtića. Ima ovdje još posla oko uređenja, ali budući ćemo uštedjeti na najmu prostora, nastavit ćemo s ulaganjima u ovaj prostor – naglasila je ravnateljica.

U sklopu radova na uređenju, odvojen je prostor vrtića od škole, odvojene su i kuhinje, sobe su uređene i opremljene najnovijom opremom, namještajem i najmodernijom didaktikom, a dvorište i igralište opremljeni su prema svim sigurnosnim standardima za djecu predškolske dobi. Za sve građevinske radove i nabavku opremu potrošeno je oko 230 tisuća kuna.

(sisak.hr)

FOTO:Željko Rakarić

 

Komentirajte