Naslovnica Crna kronika Rezultati provedene akcije u prometu

Rezultati provedene akcije u prometu

U petak, 18. ožujka od 10 do 14 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Akcija je provedena u koordinaciji sa susjednom Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici su utvrdili 87 prometnih prekršaja, od kojih se 51 odnosio na ciljane prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok je ukupno kontrolirano 211 sudionika u prometu.

Na području Petrinje je evidentirano najviše prekršaja i to 17, potom na području Kutine 16, na području Siska pet, na području Novske i Gline po četiri, na području Sunje tri te na području Dvora i Gvozda po jedan, dok na području Hrvatske Kostajnice ciljani prekršaji nisu evidentirani.

Prema dobnim skupinama najviše počinitelja ciljanih prekršaja, njih 18 bili su vozači u dobnoj skupini preko 50 godina, potom 15 vozača u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, osam vozača u dobnoj skupini od 41 do 50 godina, šest vozača u dobnoj skupini od 25 do 30 godina i četiri vozača u dobnoj skupini od 18 do 24 godine.

Komentirajte