Naslovnica Vijesti Sisak Kreativno za Dan žena

Kreativno za Dan žena

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ rado koristi mogućnosti zapošljavanja putem poticajnih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i kako saznajemo od predsjednika Građanske inicijative Tihomira Lavor iznimno su zadovoljni suradnjom s Zavodom za zapošljavanje PU Sisak, a osobito sa uvijek prisutnim kvalitetnim informacijama i podrškom koju dobivaju od stručnih djelatnica i djelatnika Odjela mjera zapošljavanja.

U svrhu razvoja i poticanja kreativnog rada kao oblika samokreacije i mogućeg poticanja samozapošljavanje putem izrade suvenira i domaće radinosti zaposlena je putem mjere javnog rada dugotrajno nezaposlena osoba Ranka Tupek koja ima značajna iskustva u radu s tekstilom i vunom, pa tako sada u Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ izrađuju ukrasne broševe od tekstila, konca i vune koje planiraju zajedno s aktivistima Centra za žene Adela povodom Međunarodnog dana žena 8. ožujka na sisačkoj tržnici Kontroba darivati ženama. U izradu broševa uključene su i druge nezaposlene osobe i volonterke jer planiraju napraviti stotinjak unikatnih primjeraka za ovo prigodno darivanje.

Inače, doredsjednica Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ Ivančica Velić također vodi kreativne radionice otvorenog tipa koje se organiziraju svakog petka od 19 do 21 sat u koje se mogu uključiti svi zainteresirani građani. O temi radionice zainteresirani se mogu informirati na društvenoj mreži na stranici Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

Komentirajte