Naslovnica Vijesti SMŽ U Gvozdu uskoro prijevremeni izbori

U Gvozdu uskoro prijevremeni izbori

Stanovnici Gvozda uskoro će na izbore. U četvrtak je Vlada za povjerenika ove općine imenovala Sandru Štokić. U Gvozdu će birati novog načelnika i Općinsko vijeće obzirom da iz više pokušaja nije donesen Proračun za 2016. godinu. Načelnik Branko Jovičić (SDSS) čeka povjerenika da obave primopredaju vlasti.

“Nisam dobio službenu obavijest , no očekujemo skorašnju primopredaju. Nažalost, većina u Vijeću na nekoliko sjednica nije prihvatila moj prijedlog Proračuna iako sam ga predao na vrijeme i prema Zakonu. Žalosno je što oni uopće nisu ni raspravljali o Proračunu nego im je to samo bio način da sruše mene koji sam im smetao” – rekao je za Večernji list Jovičić koji Gvozdom vlada od 2005. godine. Prije toga je dvije godine bio zamjenik načelnika.

SDSS u Vijeću cijelu prošlu godinu nije imao sigurnu većinu pa je načelnik bio u labavoj kohabitaciji kojom prilikom je Vijeće odbijalo niz njegovih prijedloga odluka. Proračun su odbili usvojiti vijećnici HDZ-a, SDP-a i Zavjeta za Hrvatsku. Proračun nije htio podržao i jedan vijećnik SDSS-a koji je ubrzo i izbačen iz stranke.

“Vijećnici su imali priliku o mom načinu vlasti raspravljati kada se jesenas usvajala odluka o nalazu Državne revizije, no nitko nije imao primjedbe tada. No, imali su primjedbe na odluku o usklađivanju plaća temeljem naloga Ministarstva uprave. Nisu pristali na smanjenje plaća i naknada, gdje se trebalo i moju plaću smanjiti.” – kazuje nam Jovičić koji dodaje kako SDSS još nije odlučio hoće li on biti kandidat za načelnika na skorašnjim prijevremenim izborima u toj općini.

Komentirajte