Naslovnica Crna kronika Pijani vozači na cestama Siska i Petrinje

Pijani vozači na cestama Siska i Petrinje

U subotu, 16. siječnja oko 15 sati, u mjestu Gora na petrinjskom području zaustavljen je automobil sisačkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila upravljao 33-godišnji vozač. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.

Istoga dana oko 22.15 sati u Petrinji je pod utjecajem alkohola od 2,35 promila zaustavljen 22-godišnji biciklist. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje te je prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Također je utvrđeno da je počinio prekršaje iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prebivalištu te će i zbog toga biti prijavljen.

Također u Petrinji oko 23.10 sati je zaustavljen automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 31-godišnji vozač. Utvrđena mu je alkoholiziranost od 1,59 promila te je u policijskoj postaji zadržan do otriježnjenja.

Oko 2 sata ujutro u nedjelju, 17. siječnja, u Sisku je zatečena 23-godišnjakinja kako prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,65 promila upravlja automobilom sisačkih registracijskih oznaka. Kako je recidivist, odnosno višestruki počinitelj prometnih prekršaja, uhićena je i dovedena u policijsku postaju te je uz optužni prijedlog dovedena na nadležni prekršajni sud.

U Petrinji je u nedjelju, 17. siječnja oko 1.50 sati, zaustavljen osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,44 promila upravljao 31-godišnji vozač. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv njega je podnesen optužni prijedlog te je doveden na nadležni prekršajni sud.

Prilikom kontrole prometa noćas, 18. siječnja oko 2.40 sati, u Sisku je zatečen 26-godišnjak kako pod utjecajem alkohola od 1,48 promila i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, upravlja osobnim automobilom sisačkih registracija. Zbog počinjenih prometnih prekršaja je uhićen te će tijekom dana biti doveden na nadležni prekršajni sud.

Komentirajte