Naslovnica Crna kronika U 2015. u SMŽ građani policiji predali gomilu pištolja i pušaka te...

U 2015. u SMŽ građani policiji predali gomilu pištolja i pušaka te 18 kg eksploziva

Budući da Ministarstvo unutarnjih poslova RH od 2007. godine organizira i provodi kampanju „ Manje oružja, manje tragedija“, Policijska uprava sisačko-moslavačka je, sudjelujući u kampanji, proteklih godina provodila razne akcije.

U 2015. godini, tijekom koje je uspješno provedeno 29 takvih akcija, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke građani su dragovoljno predali sljedeće količine oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava:

Vatreno oružje

Kategorija “A“
– Automatsko – 39 kom
– Rasprskavajuće – 440 kom (ručne bombe – 125, mine – 8, ostalo – 307)

Kategorija “B“
– Dugo i kratko vatreno oružje – 35 kom (repetirajuće – 21, poluautomatsko – 2, pištolji i revolveri – 12)

Kategorije “C“ i “D“(plinsko i zračno oružje) – 8 kom

Streljivo – 27750 kom
– za dugo oružje – 27286 kom
– za kratko oružje – 464 kom

Eksplozivi – 18 kg

Važno je napomenuti da su građani, koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

Također je važno napomenuti da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto i preuzeti ubojita sredstva.
Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Za sve dodatne informacije o ovoj kampanji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.

Komentirajte