Naslovnica Vijesti SMŽ Mesarić i dalje na čelu Gospodarsko socijalnog vijeća SMŽ

Mesarić i dalje na čelu Gospodarsko socijalnog vijeća SMŽ

Boris Mesarić, čelnik Županijske gospodarske komore Sisak, ponovno je, na novi četverogodišnji mandat izabran za predsjednika Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore. Za njegova zamjenika opet je izabran i Miljenko Rospaher iz petrinjskog Gavrilovića, kao predstavnik poslodavaca.

Mesarić istiće kako je najvažnije pitanje poduzetništva i poduzetnika, jer nema investicija bez poduzetnika, a po tom pitanju mi danas imamo dva problema.

„Jedan je problem kako sačuvati postojeće poduzetnike kojima nije nimalo lako, a drugi je pronaći načina da se stvore novi. To je kod nas dosta teško zbog šume propisa, to je jedna stvar a s druge strane je kapital. Poduzetnici traže pravnu i financijsku sigurnost. Na žalost kod nas se događa da se zakonski propisi mijenjaju jako često da su vrlo komplicirani. Imamo čak situacije da jedan propis ili jedan zakon isključuje drugi i to je jedna od velikih prepreka za poduzetnike. Ako se tome dodaju problemi oko zemljišnih knjiga i oko imovinsko pravnih odnosa onda možemo reći da u Hrvatskoj nije lako biti poduzetnik.“ –  rekao je Mesarić.

Komentirajte