20 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

Otvorene prostorije Studentskog kluba na sisačkoj metalurgiji

- Marketing-spot_imgspot_img

Metalurški fakultet u Sisku, jedina visokoškolska ustanova na području ovog grada, od srijede je bogatiji za novouređene prostorije Studentskog kluba.

Zajednička je to investicija Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra i Sisačko-moslavačke županije vrijedna 200.000 kuna.

“Studenti napokon dobivaju adekvatan prostor gdje će moći odrađivati svoje obveze. Ujedno će Studentski zbor moći tu održavati svoje sastanke i radionice” – kazuje Irbas Škrinjarić, predsjednik Studentskog zbora u Sisku.

“Metalurški fakultet  je vrlo važan za naše Sveučilište i Hrvatsku jer su ove struke temelj gospodarstva svake zemlje, pa i Hrvatske. Vrhunske stručnjake ovdje stvaraju vrhunski profesori koji su vrlo aktivni u znanstvenom radu i međunarodnoj razmjeni. Razvojem studentske infrastrukture želimo da u Sisku i dalje stvaramo stručnjake koji će ostati u Hrvatskoj” – rekao je rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc Damir Boras.

Metalurški fakultet ima stotinjak studenata koji, u preddiplomskom studiju, mogu birati između metalurškog inženjerstva ili industrijske ekologije dok je diplomski studij metalurgije. Svi diplomirani studenti posao nađu u roku od nekoliko mjeseci.

Dekan fakulteta prof. dr. sc. Ladislav Lazić najavljuje i nove projekte – formiranje Ljevaoničkog centra vrijednog tri milijuna kuna te partnerstvo s Gradom Siskom u formiranju Tehnološkog parka koji će biti uspostavljen u bivšoj upravnoj zgradi Željezare.

Zadnje novosti
Ostale novosti