Naslovnica Sport Ostali sportovi Zadovoljni rezultatima, kiši i vjetru unatoč

Zadovoljni rezultatima, kiši i vjetru unatoč

U Varaždinu je ovu nedjelju održano peto, posljednje momčadsko kolo Hrvatske atletske lige sjever (HALS).

Po kišovitom i hladnom vremenu nastupilo je oko 200 atletčara iz 20 klubova sjeverozapadne Hrvatske, među njima i osmero članova Jasenovačkog atletskog kluba. I ovoga puta su bili uspješni.


Kod mlađih juniorki Josipa Gajdoš je bila druga, a Mirena Milašinović treća na 400m prepone. Uspješan je bio i Matej Šubić, osvojivši treće mjesto kod kadeta u skoku u vis. Najbrojnije i najuspješnije su bile kadetkinje. One su u ovom kolu osvojile ekipno 3. mjesto. Marija Jakovljević bila je peta u bacanju ugle, Ema Markulin 7. u bacanju koplja, Silvija Alich osvojila je četvrta mjesta u bacanju koplja i skoku u dalj, a opet je najuspješnija bila Marina Tomić – osvojila je 4. mjesto na 100m i uvjerljivo slavila na 300m prepone.
“Šteta što nas je cijelo natjecanje pratila kiša i hladan vjetar, tako da nismo mogli postići rezultate kakve naši atletičari objektivno mogu postići. No i ovako smo prezadovoljni” – rekao nam je trener Šepović. Ovime je završen momčadski dio HALS-a u kojem su starije kadetkinje osvojile sveukupno četvrto mjesto (nastupile su na samo 3 od pet kola) a do kraja sezone na stazi ostalo je pojedinačno prvenstvo HALS-a koje će se održati u subotu i nedjelju – opet u Varaždinu.

Komentirajte