Naslovnica Vijesti Sisak Obilježena 20. godišnjica smrti Marijana Šokčevića Šokca

Obilježena 20. godišnjica smrti Marijana Šokčevića Šokca

Hrvatski dragovoljci i branitelji Budaševa, članovi UHDDR-a T.O. Budaševo, suborci, obitelj, sumještani, rodbina i prijatelji dostojanstveno su obilježili 20-godišnjicu smrtnog stradavanja hrvatskog branitelja Časnika Marijana Šokčevića Šokca.

Nakon smrtnog ranjavanja u Hrvatskoj Kostajnici 19. rujna 1995. prilikom izvlačenja ranjenih suboraca Marijan Šokčević Šokac je preminuo 28. rujna 1995. godine u sisačkoj bolnici.

Marijan Šokčević dragovoljac je domovinskog rata i ratni zapovjednik pratećeg voda 57. SAMB-a, prve dragovoljačke postrojbe HV-a.

Hrvatski dragovoljci, branitelji, rodbina i prijatelji odali su počast paljenjem svijeća, molitvom i sjećanjem na Marijana kod mjesta ranjavanja u Hrvatskoj Kostajnici i spomen ploče na ovog hrvatskog dragovoljca i viteza u nedjelju, 27.9.2015.

Istog dana hrvatski dragovoljci, rodbina i prijatelju su obišli i odali počast u Hrvatskoj Kostajnici na spomen obilježju Gordanu Ledereru.

U ponedjeljak, 28.9.2015., točno na 20-godišnjicu smrti Marijana Šokčevića odana je počast Marijanu paljenjem svijeća, polaganjem cvijeća i molitvom na grobu u Sisku.

U Budaševu, u Crkvi bl. Alojzija Stepinca služena je Sveta misa zadušnica za Šokca, ali i sve ostale poginule i preminule hrvatske branitelje uz veliku nazočnost hrvatskih branitelja, sumještana i rodbine kao i gostiju. Misu zadušnicu je predvodio vlč. Krešimir Bulić, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca Budaševo.

Nakon mise paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika hrvatskim braniteljima u Budaševu odana je počast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima.

Obitelj Šokčević posebno se zahvalila svim nazočnima i izrazila svoju duboku zahvalu za sjećanje na život i žrtvu Marijana Šokčevića Šokca.

Ovo sjećanje i odavanje počasti okupilo je velik broj dragovoljaca domovinskog rata, Marijanovih suboraca iz pratećeg voda 57. SAMB-a koji su se u daljnjem druženju sjetili ratnih teških, ali i lijepih trenutaka s Marijanom, ratnih uspomena i uz ponos na svoju borbu za Domovinu razišli do nekog novog susreta i sasvim sigurno slijedećeg 28.9. i 21-godišnjice smrti svoga nezaboravljenoga ratnog zapovjednika.

 

Komentirajte