Naslovnica Vijesti Sisak Obilježena 40. godišnjica školske zgrade OŠ “22. lipnja”

Obilježena 40. godišnjica školske zgrade OŠ “22. lipnja”

Učenici i nastavnici OŠ 22. lipnja u utorak su obilježili 40. obljetnicu školske zgrade. Na svečanosti pod nazivom “Iz prošlosti – polog za budućnost” promovirana je hemeroteka, zbirka novinskih članaka o gradnji i građevinskim radovima na školi unazad 40 godina.

Ravnateljica škole Azra Rađenović podsjetila je kako je zgrada škole izgrađena na mjestu stare i derutne zgrade škole tada stare više od stotinu godina, kako se tada o zgradi nove zgrade koju je projektirao Siščanin Boro Stambolija, a gradio sisački Graditelj, pisalo kao o sisačkog ljepotici, koja zadovoljava sve pedagoške standarde i uljepšava vizuru tog dijela grada.

Tijekom proteklih 40 godina bilo je i značajnijih građevinskih radova, kojima su uklanjani nedostatci, ali i stvarani uvjeti za neke nove sadržaje koje je diktiralo novo vrijeme. Tako je u devedesetima postavljen novi kosi krov umjesto ravnog koji je prokišnjavao, uređena je posebna učionica za informatiku. Zatim je tijekom godina promijenjen sustav grijanja i uveden plin, zamijenjena stolarija, uređen prostor za dnevni boravak učenika, promijenjen pod u sportskoj dvorani, uređene su nove informatičke učionice, uređeno je vanjsko igralište i okoliš. Sve u svemu, sisačka OŠ 22. lipnja ima sve uvjete za uspješan rad učenika i nastavnika.

Nedavno je završena prva faza uređenja sanitarnih čvorova i izgrađeno je parkiralište i stajalište za autobuse ispred škole, koje značajno doprinosi sigurnosti u prometu. Najavljeno je kako će se iduće godine nastaviti s rekonstrukcijom sanitarnih čvorova i nabaviti ormarići za učenike.

 

Komentirajte